Vallavanemad vaatavad aastale tagasi: Martna vallavanem Tiiu Aavik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tiiu Aavik

Martna vallavanem Tiiu Aavik. ARHIIV

Mis läks aastal 2015 hästi? Mis jäi südamele?

Tiiu Aavik:

„Sellel aastal sain ma oma inimestest rõõmu tunda, kui pärast umbusalduse algatamist avaldas mulle toetust 212 inimest. Olen neile siiani väga tänulik.

Rõõmu olen tundnud koolilaste üle, kes on saavutanud tublisid võistlustulemusi, näiteks maadluses, orienteerumises ja pranglimises. 

Uhke olen pikka aega tegutsenud mittetulundusühingute üle. Need on Rõude küla selts, Martna päevakeskus, spordiklubi Martna ja kogudus. Nemad on suutnud elanikke oma tegevusse haarata ja enesearengut soodustanud. Jätkuvalt tunnen rõõmu kaitseliidu, noorkotkaste ja kodutütarde üle. Nemad ühendavad noori ja viivad juba mitmendat korda läbi „Kodutunde” heategevuslaagrit lastele.

Aastal 2015 loodi neli uut mittetulundusühingut, seitse osaühingut ja üks tulundusühistu. See näitab, et Martna vallas on aktiivseid inimesi, kes soovivad midagi uut luua.

Hea meel on sellegi üle, et saime ettevõtluse arendamise sihtasutuselt teate projekti „Martna lasteaia katuse rekonstrueerimine” toetamise kohta. Oleme seda otsust oodanud juba pikka aega. Järgmisel suvel saame tööga pihta hakata.

Sel aastal on volikogu olnud nagu poliitilises tuuletõmbuses. Raske oli aasta algus, kui vallavanemale algatati umbusalduse avaldamine. See küll ei lõppenud umbusaldamisega. Siis jäi aga eelarve vastu võtmata ja volikogu osutus tegutsemisvõimetuks. Eelmiste volinike asemele asusid asendusliikmed. Valiti uus volikogu esimees. Pärast veel ühe volikoguliikme vahetust avaldati umbusaldust värskele volikogu esimehele. 

Loodan, et uus aasta tuleb oluliselt rõõmsam ja tasakaalukam.”
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ausust
8 aastat tagasi

Soovitaks vallavanemale ausust järgmiseks õppeaastaks.Oleks need hääled aususega saadud siis müts maha.

ei poolda.ikka
8 aastat tagasi

212 inimest andsid hääle. kas mõeldakse neid mida käidi kodudes lunimas või ??? Minult ei saadud,ja ei anna tulevikus ka. Vald elaks paremini ilma selle inimeseta.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  ei poolda.ikka

Tubli ja kindlameelne oled! Võid küpsist võtta… :))

ei+poolda.ikka
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

otsas küpsised 🙂