2

VIDEO: vaata, kuidas endine maadleja Leedsi juveelipoodi röövinud eestlase Taimar Uibopuu kinni võttis

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

taimar_uibopuu_301115vTaimar Uibopuu. WEST YORKSHIRE POLICE

Lääne-Yorkshire’i politsei pani Youtube’i video, kuidas relvastatud eestlaste jõuk selle aasta 24. märtsil Leedsis juveeliäri röövis ja kolm tänavalviibinud meest ühe röövlitest, haapsallase Taimar Uibopuu kinni võtsid.

44-aastane Alar Kajurand, 30-aastane Taimar Uibopuu ja 26-aastane Rainis Kilk mõisteti miljoninaelase röövi eest kokku 51 aastaks vangi. Üks röövli kinnivõtjatest oli 30-aastane endine maadleja James Pass, kes parajasti pruudiga Leedsi kesklinnas jalutas.

Vaata videot siit.

Kohtus näidati turvakaamera salvestist, millelt on näha, kuidas Kaljurand sisenes kauplusesse, suunas püstoli töötajatele ja sundis turvatöötaja taganema. Seejärel sisenesid kauplusesse Kilk ja Uibopuu, kes lõhkusid haamritega vitriinid ja võtsid ära sealt kuldkelli. Kokku said röövlid saagiks kuldkelli 940 000 naela väärtuses.

Sündmuskohalt põgenemisel pidasid juhuslikud möödakäijad Uibopuu kinni, surusid ta tänavale pikali ja andsid ta üle kohale saabunud politseinikele. Kaljurannal ja Kilgil õnnestus sündmuskohalt põgeneda. Nad läksid Leedsi raudteejaama, kust sõitsid rongiga Manchesteri. Politsei leidis kinnipeetutelt koti, milles oli 64 poest röövitud kuldkella väärtuses 485 000 naela. Rohkem kui 455 000 naela väärtuses röövitud kuldkelli on endiselt kadunud.

Uibopuu on varem Eestis vähemalt seitsmel korral kuriteo eest süüdimõistetud. Peale selle on politsei teda vähemalt kümnel korral vääärteo eest trahvinud.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
pook
pook

Pole see mingi maadleja, lihtsalt üks neegrinäru.

Märt
Märt

Ehk siis niiditõmbajale/väljamõtlejale/sisemehele läks pool saagist rongis ära, pole siin mingit kadumist. Kamba oma saak jäi alles ja läks konfiskeerimisse…

wpDiscuz