Austraalia reisikiri: Armastuse netikaubamaja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

eestlane_austraaliass_ingrid_f_erakogu

Nädalavahetusel oli meie linnaosas viimane kevadlaat. Laadal on palju atraktsioone lastele ja üritus lõpeb suure paugu ehk ilutulestikuga, mida tulevad imetlema peaaegu kõik meie linnaosa elanikud.

Jooksin laadal kokku vana tuttavaga, keda polnud mõnda aega näinud. Olin vaid kuulnud, et ta on vahepeal oma abielu lahutanud. Peale sõrmuse olid kadunud ka lisakilod. Helen nägi välja parem kui kunagi varem. Muidugi uurisin, mis on tema suurepärase välimuse saladus. Minu üllatuseks ei olnudki see superdieet, vaid hoopis armastus. Helen oli vahepeal hoogsalt tegelnud online-deitimisega. Tema kasutajaprofiil on üleval mitmetel tutvumissaitidel ja ta rääkis õhinal, kuidas ta kohtingutel käib. Mõnikord lausa mitu korda päevas.

Tema entusiastlikus jutuvadas jäi mind kummitama üks mõte – see on nagu narkootikum. Sa kohe tunned vajadust iga natukese aja tagant kontrollida, kes su profiili vaatamas on käinud, e-kirja või pilti küsinud. Arvasin, et ju ta siis pole seda õiget veel leidnud ja on endiselt otsingutel. Helen ütles seepeale, et ta on selle aja jooksul olnud armunud juba mitu korda, aga lihtsalt ei suuda deitimist lõpetada – nii põnev on!

Otsustasin, et proovin ka ise ära, kuidas on olla nii „jahtija” kui ka „jahitav”. Tegin endale profiili „Sportlike ja vallaliste” lehel. Esimese 24 tunni jooksul sain 59 kirja ja veel 50 inimest oli minu profiili vaadanud. Olin jahmunud. Vaatasin kõik kirjade saatjad üle ja lugesin, mida nad enda kohta kirjutavad. Vaatasin ka fotosid. See, kuidas ennast eksponeeritud on ja mida enda tutvustamiseks kirjutati, on kohati lausa uskumatu. Nende jutukeste sisu oli otsast otsani ennast täis ja üleolevgi: naine, sa oled õnnega koos, et ma sulle vastan, ja kui ma peaksin sinuga kohtuma tulema, siis on ikka täitsa muinasjutt! Mehed ei olnud sugugi mingid noored kuked, vaid 40–55aastased.
Oli ka normaalseid vastajaid. Ühe sümpaatse mehega vahetasin paar e-kirja, kuid siis otsustasin ausalt mängida ja tunnistasin üles, et see kõik oli vaid eksperiment ja et veebi vahendusel ostan ma küll kingi, kuid mehi ma internetist ei otsi. Aga see teema oli mind väga huvitama hakanud ja ma küsisin, kas ta oleks nõus mulle intervjuu andma. Ta oli intrigeeritud ja nõustuski. Nimetagem teda edaspidi Johniks.

Olin üllatunud, et temasugune mees otsib endale internetist naist. John on kena välimusega, sportlik, haritud ja teeb head karjääri. Minu „prints” on 43aastane lahutatud mees, kahe täiskasvanud poja isa. John lahutas oma abielu kaheksa aastat tagasi ja on sellest ajast peale olnud mitmesuguste kohtinguportaalide klient. Sel viisil leidis ta ka suhte, mis kestis viis aastat. John arvab, et kiire elurütmiga ärimehel nagu tema on säärased tutvumisportaalid ainus võimalus kaaslast leida – klubides ta ei käi ning tahtmised ja mittetahtmised on selgeks mõeldud. Näiteks lapsi ta enam ei taha ning tulevane kaasa peab olema sportlik ja iseseisev. Dringile on ta kutsunud ainult neid naisi, kes neile kriteeriumidele vastavad. Asjad räägitakse enne meili teel sirgeks – milleks raisata enda ja teiste aega ning tekitada asjatuid lootusi.

Tegelikult oli John ka ise alguses üllatunud, kui paljud inimesed interneti vahendusel kaaslast otsivad, nüüd soovitab ta selle aga kõigil järele proovida ja olla järjekindel – see õige võib olla ühe kliki kaugusel.

John oli šokeeritud, kuidas suur osa naisi ennast internetis välja pakub. Näiteks samas portaalis, mille kaudu mina Johniga tutvusin, on enamikus kõik kenad, treenitud ja saledad naised, aga see, mida on teinud üks 48aastane kolme poja ema, oli jahmatav. Ta oli teinud endast umbes 25 selfit, kus ta kannab vaid pesu. Seda oli alandav vaadata. Mõelda vaid, kui tema kooliealised pojad sellest teada saavad või veel hullem – koolikaaslased.

Mida siis internetideitimisest arvata. Tundub, et seda sorti kaaslaseotsing võibki praeguses maailmas parim variant olla. Mehi saab valida sama moodi nagu kingi, internetis – paned aga kriteeriumid kirja: vanus, sportlik vorm, ühiskondlik positsioon, välimus, ning muudkui klikkad. Mina soovin kõigile veebikohtinguil käijaile edu ja õnne. Me kõik tahame olla armastatud ja ise armastada ning kui vahend armastuse leidmiseks on sedasorti šoping, siis why not!

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments