1

Turismikonverents toob Haapsallu enam kui sada turismiasjalist

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

"Kallis Mari". Foto: Arvo Tarmula

Kallis Mari (15)

Aurupaat Kallis Mari koos muuseumirong Peetrikesega on üks aasta turismiteo kandidaate. Foto Arvo Tarmula

Täna-homme Haapsalus toimuv neljas Lääne-Eesti turismikonverents toob linna enam kui sada turismiasjalist Lääne-, Pärnu-, Hiiu- ja Saaremaalt.

Tänavuse konverentsi läbiv teema on pereturism. Lääne-Eesti Turismi juht Kaja Karlson põhjendas teemavalikut sellega, et pereturism kipub teiste turismiliikidega võrreldes tahaplaanile jääma. „Samas on see teema, mis mis läbib hästi paljusid eri turismi liike alates majutusest-toitlustusest kuni aktiivse puhkuseni,” ütles ta.  

Kahel konverentsipäeval jagavad oma kogemusi ja teadmisi peresõbralikkusega silma jäänud ettevõtjad ja sündmustekorraldajad nagu Saaremaa GoSpa hotelli, HiiuFolgi ja Lottemaa teemapargi esindajad. Oma ootustest räägivad konverentsil ka perega reisijad.   

Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismieksperdid avavad peredele mõeldud teenuste loomise põhimõtteid ning Chantal Beck Šveitsi turismiföderatsioonist tutvustab Sveitsis peresõbralike ettevõtete kvaliteedimärki.

Konverentsil on veel teinegi välisesineja — pikaaegne turismiekspert ja Skanseni muuseumi turundusjuht Kylliki Hellström Rootsist, kes jagab kogemusi muuseumite ja atraktsioonide arendamisel.

Kolmapäeva õhtul kuulutatakse välja Lääne-Eesti aasta turismitegu 2015 ja Lääne-Eesti parim turismiarendaja. Kaja Karlsoni sõnul esitati tänavu 29 nominenti – 16 aasta turismiteo ja 15 parima turismiarendaja kategooriasse.

Läänemaalt kandideerivad aasta turismiteo tiitlile Elustiilimaraton, tänavatoidufestival, aurupaat Kallis Mari ja muuseumirong Peetrike ning festival Rannalõõts.  

Turismiarendaja kategoorias on Läänemaalt nominendiks esitatud Roosta puhkeküla, Augustibluus, SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid.  

Täna avavad konverentsil osalejatele uksed ka Haapsalu turismiettevõtted. Kaja Karlsoni sõnul on Haapsalu vanalinna ettevõtjad alates muuseumitest kuni kohvikute ja poodideni uste avamise üleskutsega kenasti kaasa tulnud. „Mina ütleks, et kohapealne valmisolek on olnud suur,” kinnitas ta.

25. ja 26. novembril Haapsalu kultuurikeskuses toimuv Lääne-Eesti turismikonverents on iga-aastane traditsioon, kus kohtuvad nelja Lääne-Eesti maakonna turismiettevõtjad ja -arendajad, avaliku sektori esindajad ja turismihariduse edendajad. Konverents käib külakorda — varem on seda peetud Pärnus, Saaremaal ja mullu Hiiumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
HRT
HRT

Huvitaval kombel jagavad mõnedki oma kogemusi (ka pereturismis), kuigi meil on selles osas suuri puudusi. Lottemaaga eesotsas.

wpDiscuz