3

Eesti saatis Bagdadisse tagasi Iraagi perekonna

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Adria_Airways_Airbus_A319_KvW

Lennuväli. ARHIIV

Eesti saatis eelmisel nädalal Bagdadisse tagasi suvel Eestisse jõudnud Iraagi perekonna, kes ei soovinud siin asüülitaotlust esitada, kirjutab Eesti Ekspress.

Neljaliikmeline perekond – 23-aastane Noor, 29-aastane Sufjan ning nende kaks väikest last – jõudsid Eestisse sel suvel Euroopasse saabunud põgenikelainega. Nad soovisid jõuda Soome, kus perekonda ootasid ees naise vanemad.

Perekond saabus Eestisse Viinist. Politsei pidas nad kinni Tallinna sadamas. Lisaks neile pidas politsei kinni nendega koos liikunud teise Iraagi perekonna ning kaks Soome elamisloaga iraaklast.

Harku kinnipidamiskeskusse paigutatud peredele öeldi, et ainus võimalus Euroopa Liitu jääda oli paluda Eestilt asüüli, kirjutab leht. Noor ja Sufjan ei soovinud Eestis asüülitaotlust esitada. Eelmise nädala teisipäeval pandi perekond Tallinnast Istanbuli suundunud lennukile.

Teine kinni peetud perekond esitas Eestis asüülitaotluse. 30. oktoobril otsustas Tallinna halduskohus, et naine koos lastega tuleb kinnipidamiskeskusest vabastada, aga mees peab jääma endiselt Harkusse, sest muidu eksisteerib „reaalne põgenemisoht“..

11. novembril mõistis kohus kaks Soome elamisloaga iraaklast süüdi välismaalaste ebaseaduslikus üle piiri toimetamises. Kohus karistas neid tingimisi vangistusega ning lisaks kehtestati neile viieks aastaks keeld Eestisse tulla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Meie ònneks
Meie ònneks

…on Eestis palk ja abirahad palju vàiksemad kui Soomes vòi Rootsis. Ja nii see vòikski jààda. Ristiusk tuli Eestisse relva abil,nùùd on islam ùlemvòimu saamas. Ja saabki. Kui vòimule ei tule mòni muu erakond.. ?

prügikoll
prügikoll

huvitav. nad oleks ju soome läinud ja meil mure vähem aga anti valida kas jääte eestisse vöi lähete koju tagasi aga soome te küll ei lähe.. ma ei möista.

Ja mis
Ja mis

…ime see üldse on,et illegaalid välja saadetakse? Kui mina loivaks mõnesse tõelisse riiki (näitex USA sse või Austraaliasse) kaks kätt taskus sisse,läheks üldse mitmeks aastaks kinni. See näitab,et vähemalt kohus toimib veel…

wpDiscuz