Põhja-Läänemaa sai koheva lumevaiba

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

11204393_1164784483548911_2068556544222764356_nValge lumikatte saanud Tuksi kunstmuruväljak. Foto: Vaido Toomsar

Täna lõunapaiku sadas Põhja-Läänemaal Tuksi spordilaagri ja Roosta ümbruses maha tihe lumikate. Vaido Toomsar, kes vaatepildi täna kella 13 paiku telefoniga jäädvustas sõnas, et lume paksus on umbes 5 sentimeetrit. 

Toomsare sõnul ei ole hetkel näha, et lumi lähima paari tunniga ära võiks sulada. „Termomeeter näitab miinus kahte ja räästad ei tilgu,” teatas Toomsar.

Läänemaa ilmavaatleja Ilmar Ööveli sõnul on tänavune esimene lumi niigi hilinenud. „Tavaliselt tuleb esimene lumi maha juba oktoobris,” lausus Öövel. Öövel teadis rääkida, et täna Põhja-Läänemaal maha tulnud lumi ei olegi tänavu esimene. Nimelt olevat tema Uugla kandis lund näinud juba möödunud nädala reedel vastu laupäeva.

Öövel ei julgenud ennustada, et kas tänavu katab Läänemaad püsiv lumekate kogu talve jooksul, kuid sõnas, et reeglina ei jää esimene lumi kunagi maha. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kus seda enne nähtud on?
8 aastat tagasi

Talvel ja lumi maas!! Vaat´ kus lops.

MM
8 aastat tagasi

Tegelikult on ju veel sügis. Mis kestab täpselt 22.12.2015 kella 06.48-ni. No kui nüüd päris täpne olla.

tean, tean, kuid ometi talveaeg käes
8 aastat tagasi
Reply to  MM

Siis saab jälle uudise kokku panna. Kui ikka lund 22. hommikuks maas ei ole, siis….. ::))

r
8 aastat tagasi

suusatama!!!