Mängufilm “Vehkleja” võitis Prantsusmaal publikuauhinna

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Endel Nelist kehastab Eesti menunäitleja Märt Avandi. Annika HaasLegendaarset Endel Nelist kehastab Märt Avandi. Foto: Annika Haas

Eesti, Soome ja Saksamaa koostöös valminud mängufilm "Vehkleja" võitis Prantsusmaal Arrase rahvusvahelisel filmifestivalil publiku auhinna Atlas d’Argent – Prix du public.

Festivalil linastus 120 filmi, mille seast "Vehkleja" valis oma lemmikuks 42 000 kinokülastajat, teatas Allfilm BNS-ile.

1. detsembril linastub "Vehkleja" Pariisi kinos Luxor kõikidele suurematele filmi levifirmadele Prantsusmaal.

Juulikuus sai “Vehkleja” Saksamaal Bernard Wicki nimelise auhinna tolerantsi ja rahvastevahelise mõistmise edendamise eest. Auhind omistatakse filmile, mis seisab rahu ning rahvastevahelise mõistmise ning iga inimese võõrandamatu õiguse eest inimväärikusele, hoolimata tema soost, rassist, kultuurilisest või religioossest taustast.

Mängufilm "Vehkleja" on lugu legendaarsest vehklemistreenerist ja Haapsalu vehklemiskoolkonnale alusepanijast Endel Nelisest. Film, mille tegevus toimub 1950. aastate Haapsalus, on küll inspireeritud Nelise elust, kuid lugu on siiski suures osas stsenaristi poolt välja mõeldud.

"Vehkleja" võtted toimusid läinud kevadel muuhulgas ka Haapsalu raudteejaamas ja vanalinna tänavatel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments