Noarootsi kooliõpilased üritasid meedia abil õpetajaga suhteid klaarida

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

belovas

Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas. ARVO TARMULA

Üks Noarootsi gümnaasiumi õpetaja distsiplineeris täna hilinema kippuvaid õpilasi sellega, et ei lubanud neid tundi.

Seepeale otsustas kuus hilinejat kasutada võimalust osaleda tunnis esimesel korrusel asuva klassiruumi akna taga, kirjutas Delfi. „Kuus õpilast seisid terve tunni akna taga külmas, ning kirjutasid vihikusse läbi akna vaadates ja aknaava kuulates seda, mis õpetaja rääkis kontrolltööst, kus 29-st õpilasest 17 põrusid,“ kirjeldas Noarootsi gümnaasiumi 11. klassi õpilane olukorda.

Noarootsi gümnaasiumi direktori Laine Belovase sõnul selline vahejuhtum tõesti aset leidis ja kiitis õpetaja distsiplineerimisvõtte heaks. „Nägin seda ise pealt. See oli päris naljakas, kuidas nad akna taga tundi kaasa tegid,“ sõnas Belovas, kelle sõnul on polnud õpilaste hilinemine esmakordne üksikjuhtum, vaid krooniline probleem, mida pole kahjuks leebemate meetmetega lahendada õnnestunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juku
8 aastat tagasi

Tundi hilinemise eest võiks olla trahv- 1 minut, 1 euro. Kord peab majas olema, katsu sa Uksetehasesse hilineda. Lüüakse kohe töölt minema.

qqq
8 aastat tagasi
Reply to  juku

Just, tööle hilinemine ei ole ju võimalik ja õppimine on õpilaste töö. Kui jõuab õpetaja tundi õigeks ajaks suudavad seda teha ka õpilased.

qqq
8 aastat tagasi

Kui hilinetakse tundi segab see ka teiste õpilaste tööd. Hilinemine on lugupidamatu käitumine ja õpetaja käitus õigesti. Ja nii paljude “läbikukkumine” kontrolltöös võib olla ka õpilaste kokkumäng.

einoh
8 aastat tagasi

Laiskuses on kindlasti suur potentsiaal peidus.Kui ei viitsi palju ,siis oma olemasolu kaitseks tuleb eriti head ideed välja mõelda mis selle kompenseeriks.

Mari
8 aastat tagasi

Kas tõesti DELFI võrdub MEEDIA???? (delfi=meedia)
Millise meedia abil siin suhteid klaariti???
rumal lugu, veel rumalam seda suureks puhuda. Õpilased oleksid pidama juhtunust õppima. TÄPSUS ON KUNINGATE VIISAKUS, normaalne inimene vabandab hilinemise pärast ja teine kord üritab täpne olla.

......
8 aastat tagasi

Viljandi juhtumusest ei tasu rääkidagi—-maakond on meil puhas ja puhastub veelgi,ka praegustest unimütsidest ja nende probleemidest,saab korda ja paremaks.

siin
8 aastat tagasi

Õpetaja peale kaebamine,kui ise ollekse süüdi ,on väga halvamaiguline.Hea,et direktor kaitseb.Ja oma kogemustest niipalju,et saavad neist kitupunnidest joodikud,rongavanemad oma lastele ja kehval järjel olevad inimesed,keda siis raske päästa on.

Viljandi õppetund Eestile
8 aastat tagasi

Ja pärast öeldakse, et oi ei, õpetajal olid õpilastega suhted ja arusaamad väga sõbralikud ja soojad…. Kui kord suuremaks madinaks läheb, alles siis hakatakse mõtlema, mis valesti läks.

Helisev
8 aastat tagasi

Päikesetervituse ajaks,st päikesetõusu ajaks on vaja kindlasti ärkvel ning õues olla.Praegu nihkub see aeg järjest hilisemaks,kevadepoole tuleb varem tõusta.Ja jõudu tuleb juurde,,, uskuge!

tubli
8 aastat tagasi

kroonilise probleemi korral tulebki radikaalselt käituda.

jah
8 aastat tagasi

igal pool vaikitakse asju maha,keegi ei taha probleeme näha.Ainult üks kiitmine ja tühisisu tiitlite jagamine.Et mille poolt see kõik praegu erineb vene ajal toimunust ? Kõik käis samamoodi.Ja kui keegi üritabki midagi nõuda või valutab südant hariduse pärast,siis ega sellist inimest ei sallita.Rikub teine ju üldpildi ära.Väga kurb ja pole üldse eduka Põhjamaa moodi…..