Lihula saab raha kaamerate paigaldamiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula Foto: Arvo Tarmula

Lihulasse paigaldatakse toetuse abil tosin turvakaamerat, mille pilt aitab tagantjärele pahategijaid tuvastada. Foto Arvo Tarmula  

Lihula vallavalitsus saab siseministeeriumi kogukondliku turvalisuse programmist raha, et paigaldada Lihulasse 12 kaamerat.

Kogukondliku turvalisuse programmist sai Lihula vallavalitsus videovalvesüsteemi paigaldamiseks veidi üle 15 500 euro toetust, kuid kogu projekt läheb Lihula vallavanema Varje Ojala-Toosi sõnul maksma ligi 17 300 eurot.

Selle raha eest soetatakse viis suurt pöördkaamerat, millest neli paigaldatakse peatänavale ja üks linnusemäele laululava juurde. „Nende puhul on tegemist on võimsate kaameratega, mille nurka saab juhtida," selgitas vallavanem.

Lisaks viiele pöördkaamerale paigaldatakse kriitilistesse kohtadesse seitse fikseeritud kaamerat. Kaamerate salvesti ja juhtimispult hakkab asuma vallamajas. 

Varja Ojala-Toosi sõnul võetakse kaamerate soetamisel arvesse politsei antud tingimusi, millele kaamera ja selle salvestatav pilt peab vastama.

Vajadus kaamerate järele tõstatus vallavanema sõnul turvalisuse ümarlaual, mida vallavalitsus on eelmise aasta veebruarist alates kokku kutsunud. Ümarlaual kirja pandud probleemide lahendamiseks on koostatud ka tegevuskava, mille täitmist kaks korda aastas üle vaadatakse.

Oljala-Toosi sõnul on Lihulas olnud probleemiks vandalismiaktid, mille kordasaatjaid pole suudetud tagantjärele tuvastada. Samuti on Lihula inimesi häirinud mööd sirget peatänavat kihutavad autod. „Kuna meil pole politseid kogu aeg kohal ja patrulli jõudmine siia võib aega võtta, saab kaameraalvestiste abil rikkujaid tuvastada,” ütles ta. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
auh!
8 aastat tagasi

kaamerad, väga õige!
midagi peab ju ette võtma ja kurikaelad häbiposti ja karistada ka.

Turvamees
8 aastat tagasi

Ei jõua keegi neid kaamera salvestisi läbi vaadata, isegi 10 % arhiivimaterjalist mitte. Lisaks tuleb maksta videopildi arhiveerimise ja seadmete hoolduse eest, ilma arhiveerimata pole võimalik vajaminevate videomaterjali leida. Lisaks tuleb tasuda hooldusfirmale seadmete hoolduse eest, piisab väikesest riikest kui puudub videopilt või kaamera ja serveri vahelise ühenduse puudumisest.

Kui
8 aastat tagasi

näib, et midagi ette ei võeta elu parendamiseks, on halb. Kui ette võetakse, on jälle paha. Eesti kõnekäänd: nagu sigadele pärleid.

Mats
8 aastat tagasi
Reply to  Kui

Kes sa sihuke oled, et võid rahvast sigadega võrrelda?

lihulast
8 aastat tagasi

Ja apteegi hoovi ja sidemaja hoovi ka kaamerad, siis näevad kõik mis seal toimub!

juss
8 aastat tagasi

Ette võib juba öelda, et tulemus on sama, nagu igal pool.Kui pilti on vaja, siis on salvestused udused jne. Ja pöördkaamerad, milleks? Kes nende taga istuma hakkab?

mihkel
8 aastat tagasi

Vald võiks tööle võtta selle asemel ühe munitsipaalpolitseiniku.

marika
8 aastat tagasi
Reply to  mihkel

Sama meelt.

.........
8 aastat tagasi

Pange Jaama tänavale kooli juurde ka kiirusemõõtja, kus pidevalt eiratakse 40-e märki.

piisaks
8 aastat tagasi
Reply to  .........

paarist lamavast politseinikust

siim
8 aastat tagasi

12 kaamerat, kas Lihula mitte üle ei pinguta. Ei usu, et Lihula nii kriminaalne koht on, et sellist totaalset jälgimist vajab. Tea, mis nende haldamine maksma läheb, vist tuleb tööle võtta jälitusametnik.

kelle
8 aastat tagasi

järele nüüd nuhkima hakatakse ja kes

Võib-olla
8 aastat tagasi
Reply to  kelle

sinu

lembitu
8 aastat tagasi

ja iga linlabe saab ukse taha turva valvama!
Jube rõõmus uudis küll, minu raha eest!!

Ei
8 aastat tagasi
Reply to  lembitu

ole sinu raha eest, kui lugeda oskad.