Kadunud kajakisõitja otsingud lõppesid täna tulemusteta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Pühapäeval Nõva sadamast merele läinud ja seal kaduma jäänud kajakisõitja kaks päeva kestnud otsingud lõpetati esmaspäeva õhtul kl 17 paiku meest leidmata.

Pühapäeva hilisõhtul tiheda udu tõttu katkestatud otsinguid jätkati täna hommikul suuremate jõududega nii merelt, rannast kui ka õhust. Kadunud kajakisõitjat otsis paarkümmend inimest, lisaks politseinikele vabatahtlikud Nõvalt ja Lääne-Eesti vabatahtlikust reservpäästerühmast ning kadunud mehe töökaaslased.

Esialgu keskenduti Põõsaspea ja Toomanina vahelisele alale. „Hoovus on Osmussaare vahel idast läände ja ka eile puhusid idakaaretuuled,” selgitas alavalikut Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson. Kella kolme paiku aga suunas politsei otsijad Põõsaspea tipust Dirhami ja Riguldi poolsele rannikule.

Rannikulähedast merd kontrollisid Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull kaatriga ja vabatahtlikud merepäästjad Kasse paadiga. Kaldal osalesid otsingutel politseipatrull ning vabatahtlikud nii jalgsi kui ka ATV-ga rannikut läbi kammides. Õhust kontrollis rannikuala politsei- ja piirivalveameti lennusalga lennuk. Samuti kasutati kivist ranniku kontrolimiseks päästerrühma liikme drooni.   

Kella 17 paiku lõpetati aktiivsed otsingud kadunud meest leidmata. Tarmo Tomsoni kontrollib politsei homme veel Nõva ja Riguldi kandi rannikut ja edaspidi suunatakse tähelepanu Riguldile, kus meri on viimastel aastatel enamiku seal kandis uppunuid välja andnud.  

Pühapäeval kl 15 paiku märkasid Peraküla rannas olnud inimesed merel ulpimas punakat värvi paati, inimesi näha ei olnud. Nähtust teavitati merevalvekeskust ja kell 15.15 suundusid Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad olukorda kontrollima.

Kella 17 paiku leidisid vabatahtlikud pooleldi uppunud kajaki, kuid õnnetusse sattunud inimesi ei näinud. Kajak pukseeriti Dirhami sadamasse, kuhu jõuti kell 17.48. Kajakist leiti selle omaniku dokumendid ja käivitati otsingud.

Tarmo Tomsoni sõnul oli 50ndates eluaastates läänlane kajakiga merele läinud Nõva sadamast Rannakülas. Sealt leidis politsei ka tema auto koos treileriga. Viimati nägid kajakisõitjat Peraküla rannas olnud inimesed kella 13-14 paiku, siis liikus ta piki rannikut Spithami suunas.

Fotod Eduard Laur ja Kaire Reiljan

DSC_1574 DSC_1576 IMG_2792 IMG_2803 IMG_2806 IMG_2814 IMG_2816 IMG_2823 IMG_2836 IMG_2838 Still002

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments