Kohaliku omaalgatuse programmi sügisvooru tuli Läänemaalt 29 taotlust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Maavalitsus

Kohaliku omaalgatuse programmi sügisvoorus laekus kokku Läänemaalt 29 projektitaotlust mahus 42 282 eurot, mida on ligi 2,6 korda enam kui jagatavat raha. Projektitaotluste kogumaht on 56 177 eurot, millest omafinantseering moodustab 27,7 %,teatas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Kohaliku omaalgatuse programmi käesoleva aasta sügisvoorus on kasutada 16 000 eurot.

Esimesse  meetmesse "Kogukonna areng" laekus 13 projektitaotlust, mida on ühe taotluse võrra vähem kui eelmisel aastal ning maakonna ühendused taotlevad toetusvahendeid mahus 17 736,65 eurot.
Esitatud projektides on 4 projektitaotlust, kus on kavandatud kogukonna haridusajaloo uurimust koos kogumiku väljaandmisega, noortele suunatud tegevusi, sealhulgas noorte volikogu käivitamist ja noorte kogukonnapäevade korraldamist. Üheksa projektitaotluse hulgas on aga Läänemaa ühendused, kes plaanivad kogukonna ühisürituste, käsitööpäevade ja kursuste korraldamist, rannakalanduse tutvustamise ja kohaliku tooraine kasutamise õppepäevade läbiviimist.

Teise meetmesse "Elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamine" tuli 16 projektitaotlust, mida on kuue projektitaotluse võrra enam kui eelneval aastal. Ühendused taotlevad toetusvahendeid mahus 24 545,75 eurot.
Selles meetmes esitatud projektitaotluste hulgas on seitse taotlust, kus kavandatakse kogukonnale vajalike teenuste arendamist, neli taotlust, kus plaanitakse spordiväljakute korrastamist ja spordiinventari soetamist ning viiis taotlust käsitöö ja kultuuri valdkonna teenuste osutamiseks vajaliku inventari hankimiseks.

Uusi taotlejaid on seitse ühendust ja nendelt ühendustelt laekus seitse taotlust, mida on veidi enam kui eelneva 2014. aasta sügisvoorus.

Lääne Maavalitsusel on aega projektitaotluste menetlemiseks 40 tööpäeva, mille jooksul maavalitsuse spetsialistid menetlevad esitatud projektitaotlusi. Puuduste avastamisel teavitatakse taotlejat projektitaotluses esinevatest puudustest ja taotlejal on aega kuni viis päeva tehniliste puudust kõrvaldamiseks ning täienduste esitamiseks maavalitsusele. Nõuetele vastavaks tunnistatud taotlused esitatakse maavanema poolt moodustatud komisjonile hindamiskriteeriumide alusel hindamiseks. Maakondlik komisjon teostab taotluste sisulist hindamist ja teeb maavanemale põhjendatud ettepanekud toetuse taotluse rahuldamise või mitterahuldamise kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments