Töötukassa kolib Jaama tänava aiapoe asemele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Evelin Kullison

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul valmistub töötukassa tööhõivereformi käivitumiseks. ARVO TARMULA

Havi  keskuse omanik Toomas Viitmaa pani 1. oktoobrist oma aia- ja tööriistakaupluse Haapsalus Jaama tänaval kinni ning rentis ruumid töötukassale, kes vajab tööhõivereformi rakendumise tõttu lisaruumi.

Praegu töötab Töötukassa Läänemaa osakond Havi keskuse teisel korrusel, kuid pärast remonti laieneb ka esimesele korrusele kaupluse ruumidesse.

Kui teised riigiasutused valmistuvad koondamiseks, siis töötukassa võtab inimesi juurde. Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullisoni sõnul on tööhõivereformiga seoses loodud kolm uut töökohta.

„Elu käib meil tööhõivereformi ümber,” ütles Kullison. Esialgu koolitatakse töötukassa töötajaid ja siis hakkab töötukassa ise infot jagama ning teabepäevi korraldama.

Reform käivitub 1. jaanuaril.

Kullisoni sõnul tunnevad  puudega inimesed juba praegu huvi tööhõivereformi vastu ja uurivad, milliseid töökohti  on töötukassal pakkuda. Paljud on ennast ka töötuna arvele võtnud, nii et praegu moodustavad  puudega iniemsed kümnendiku Läänemaa töötutest.

Oktoobri alguse seisuga on Läänemaal arvel 700 töötut. Neist veerand on pikaajalised töötud, veerand on 55aastased ja vanemad. Noori on arvel 8% ja eesti keelt ei oska 14% töötuist. Viimase numbri kergitas üles PKC sulgemine, ütles Kullison.

Läänemaal on töötuse määr 6,7 % ja see on Eesti maakondade seas üsna esiotsas. Töötuid on enim Ida-Virumaal (8,5%),   Valga- ja Võrumaal (vastavalt 7,9 % ja 7%).  Kõige väiksem on töötuse määr Harjumaa, 3%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
8 aastat tagasi

kenad tuhanded juudirublalised voolavad kuus prk.Viitmaade rahakotti…

Auu, kirjanikud
8 aastat tagasi

Tegemist ei ole tööhõivereformiga.
Tegemist on töövõimereformiga.
Allikas teile siin : http://www.sm.ee/et/toovoimereform