3

Politseistatistika: kehalist väärkohtlemist on liiga palju

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Septembris registreeriti Haapsalu politseijaoskonnas 37 kuritegu ja 198 väärtegu, tutvustas Haapsalu ja Ridala konstaabel Meelis Laurmann kuritegevuse statistikat täna maavalitsuses peetud kohalike riigiasutuste juhtide kohtumisel. 

Kriminaalkuritegusid regitreeriti kaheksa, kehalist väärkohtlemist tuli ette 12 korral.

„Kehalist väärkohtlemist võiks vähem olla,” kommenteeris neid numbreid Lääne Elule menetlusteenistuse vanem Vello Palmits. Kui muu kuritegevus väheneb, siis kehaline väärkohtlemine püsib kogu aeg enam-vähem ühel tasemel.  

Septembris korraldati kuus politseireidi ja ette tuli võtta üks merepäästeoperatsioon, kui üks kalamees oli merel napsutama hakanud ja paadipõhja magama heitnud. Teistele tundus, et meest enam paadis pole.

Kaheksa inimest oli nii põhjalikult metsa ära eksinud, et vajasid politsei abi.

„Kõik leiti ka üles,” ütles Laurmann.

Laurmanni sõnul on tulemas pagulaste-teemaline koolitus, et politsei oskaks meile võõrast kultruurist tulnud inimestega suhelda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
LembituTwerdianski
LembituTwerdianski

Mis asi on kehaline väärkohtlemine? Väänatakse keha valele poole või mis? Rahvaga võiks rääkida eesti keeles: peksti, löödi, kakeldi jne.

lugeja
lugeja

Kriminaalkuritegusid registreeriti kaheksa – siin on ikka vale väljendus, kuna kuritegusid kokku oli ju 37, peaks olema mingi konkreetse kuriteo liik (nagu vargus, joobes juhtimine jne).

Gen
Gen

Kindlasti oskab politsei ka tulnukatega suhelda. Kui ūlimalt lugupeetud illegaalid meile jòuavad ja kòrtsi juures löömaks làheb, ùtlevad nad neile viisakalt Salam aleikum ja hauduja tui ….ning viivad meie poisid kinni. Nii arvas ùks mu tuttav. ?

wpDiscuz