4

Koit Uusi MTÜ kandideerib aasta hariduse sõbra tiitlile

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu ettevõtja Koit Uus Kristen Michali juuresHaapsalu ettevõtja Koit Uus. ARHIIV

„Eestimaa õpib ja tänab” nominentide hulka on Läänemaalt arvatud Koit Uus (MTÜ Hoovõtukeskus). Uus kandideerib aasta parima tiitlile aasta hariduse sõbra kategoorias.

Koit Uusi loodud MTÜ Hoovõtukeskus alustas tegevust mullu mentorperede projektiga, mis pakub abi õppetööga jänni jäänud noortele. Koolide abil leitakse noored, kes tihti puuduvad või kelle tunnistusel on mitterahuldavaid hindeid. Need noored kaasatakse vastastikusel kokkuleppel ja pere nõusolekul programmi, kus saavad endale kolmest täiskasvanust ja kahest lapsest koosneva mentorpere. Pere käib koos kord nädalas. Kahe tunni jooksul räägitakse noorte muredest ja koostöös Haapsalu kutsehariduskeskusega võetakse ette midagi toredat, olgu see siis üheskoos söögi tegemine või käsitöö.

Aasta hariduse sõbra teised nominendid on MTÜ Robootika eestvedajad Heilo Altin ja Ramon Rantsus ning Eesti lastekirjanduse keskus.

Kõik nominendid on kutsutud laupäeval, 3. oktoobril aasta õpetaja auhinnagalalale „Eestimaa õpib ja tänab” Tartus Vanemuise kontserdimajas, kus selguvad aasta parimad 11 kategoorias: aasta lasteaiaõpetaja, klassijuhataja, klassiõpetaja, põhikooliõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, kutseõppeasutuse õpetaja, suunaja, õppeasutuse juht, õppejõud, hariduse sõber ja tegu. Eesti televisioon teeb auhinnagalalt otseülekande.

Aasta õpetaja gala eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ja kelle töö on teistele eeskujuks.

Tunnustuskonkursile said kandidaate esitada kõik soovijad, kokku tehti seda enam kui 1200 korral. Tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium, sihtasutus Innove ning Eesti haridustöötajate liit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
palju õnne
palju õnne

Tubli saavutus!

vanamees
vanamees

Kahjuks seekord ei õnnestunud.

Teadja
Teadja

Tore. Palju õnne.

vat
vat

aso,ma mõtleisn esialgu, et kandideerib MTÜ Pabula. aga ju see Hoovõtt on kah malbetele töötoojatele mõeldud

wpDiscuz