Kohus võttis Edgar Savisaarelt linnapea tooli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmulaEdgar Savisaar jäi linnapea toolist ilma. Foto: Arvo Tarmula

Harju maakohus rahuldas täna riigiprokuratuuri taotluse kõrvaldada Tallinna linnapea Edgar Savisaar ametist.

„Kinnitan, et riigiprokuratuur on ametist kõrvaldamise taotlust esitades kaalunud selle toimingu vajalikkust ja põhjendatust. Hindasime tõendeid, kriminaalmenetluse kahjustamise riske, arvestamise kriminaalmenetluses ilmnenud asjaolusid," ütles riigiprokurör Laura Vaik.

Kuriteoepisoodides, milles Edgar Savisaart kahtlustatakse, on tunnistajateks Tallinna linnavalitsuse ametnikud, kes saavad otse või vahendatuna linnapealt korraldusi. "Leiame, et tunnistajate mõjutamise vältimiseks on linnapea ametikohalt kõrvaldamine vajalik ja põhjendatud. Õiguskaitseasutusena on meie ülesanne tagada tunnistajatele võimalus mõjutusteta ütluste andmiseks,“ ütles Vaik.

Harju maakohtu määrus jõustub viivitamatult, seda on võimalik edasi kaevata kümne tööpäeva jooksul. Seadus lubab nelja kuu möödumisel kahtlustataval, süüdistataval või tema kaitsjal esitada kohtule taotluse ametist kõrvaldamise põhjendatuse kontrollimiseks. Kui ametist kõrvaldamise alused ära langevad, on prokuratuuril või eeluurimiskohtunikul võimalik määrus tühistada.

Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele on esitatud kuriteokahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
8 aastat tagasi

Ratastool jäi alles!

väga kurb,
8 aastat tagasi

kui tool on läinud. Vana meest, saati siis ühe jalaga, on ikka sadistlik kogu päeva tööl püsti seisma sundida.