Läänemaal elab 48 eri rahvuse esindajaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rahvastikuregistri andmeil elab Läänemaal praegu eestlaste kõrval veel 47 muu rahvuse esindajaid.

Muudest rahvustest on ülekaalus vene rahvusest inimesed (1893 inimest), järgnevad ukrainlased (267 inimest), soomlased (131 inimest), valgevenelased (89 inimest), rootslased (52 inimest) ja sakslased (41 inimest).

Ka lõunanaabrid lätlased (25 inimest) ja leedukad (27 inimest) on arvestatava koosseisuga esindatud. Kahekohaline arv on ka tatarlasi ja mordvalasi.

Lisaks elab Läänemaal selliste rahvuste esindajad nagu abhaaslased, adõgeed, araablased, armeenlased, aserbaidžaanid, austerlased, baškiirid, birmalased, bulgaarlased, grusiinid, hollandlased, iirlased, inglased, itaallased, juudid, karjalased, korealased, kreeklased, lakid, marid, mehhiklased, moldovlased, mustlased, pakistaanlased, poolakad, portugallased, prantslased, rumeenlased, serblased, taanlased, taatlased, tšuvaššid, udmurdid, USA ameeriklased, usbekid, ungarlased ja vepslased.

1.septembri seisuga elas Läänemaal 25 333 inimest. Eestis elab kokku ligi 190 erineva rahvuse esindajaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments