Ridala kiriku juures on nüüd laste mänguväljak

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala koguduse mänguväljak

Ridala kiriku ja kogudusemaja kõrval on laste mänguväljak. KÜLLIKE VALK

Sellel suvel kerkis Ridala Püha Maarja-Magdaleena kiriku juurde haljasalale laste mänguväljak. Ümberkaudsete külade lapsed ja vanaemadele külla tulnud linnalapsed avastasid selle loetud tundidega ning hindasid lustimisväärseks.

Mänguväljaku rajamise algatas kogudus. Väljak on püstitatud koguduse maale, kuid seda ei ümbritse piirded. Nii saavad seda kasutada kõik sobilikus eas ja paraja pikkusega rüblikud.

Mänguväljaku ehitamiseks sai kogudus toetust kohaliku omaalgatuse programmist. Kevadisel konkursivoorul hindas komisjon projekt toetamisväärseks. Konkureerimisedule aitas kaasa ka Ridala vallavalitsuse toetav hoiak ja igakülgne abi ehitusloa ning kasutusloa saamisel.

Laste mänguväljak asub mandri-Eesti ühe vanima kiriku kõrval. Kirik oli suvel teelistele avatud ja paljud lastega reisivad pered kasutasid võimalust autosõidule vahelduseks pisut puhata, lasta lastel ronida ja kiikuda ning uudistada iidset kirikut seest ja väljast. Sealsamas on ka piknikupaigaks sobiv laud ja pingid varjualuse all. On ka käimla ja vändaga kaev.

Olete teretulnud! Kaheksa kilomeetrit Haapsalust Lihula pool ootab valge punase katusega kirik, ja mänguväljak parkimisplatsi kõrval.

Küllike Valk

Ridala koguduse diakon

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments