Lääne maavalitsus soovib jätkuvalt tervisekeskust Lihulasse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula

 

Arvo Tarmula foto

Lääne maavalitsus soovib jätkuvalt esmatasandi tervisekeskuse loomist Lihulasse, kuigi tervise- ja tööministri määruse lisa järgi ei pruugi see tervishoiukorralduslikult olla jätkusuutlik.

Lääne maavanem Neeme Suur saatis teisipäeval sotsiaalministeeriumile kirja, milles kinnitab, et tervisekeskuse loomine Lihulasse on jätkusuutlik.

Planeeritud tervisekeskuse teeninduspiirkond on ligi 5000 elanikuga Lihula, Hanila ja Koonga ning nendega piirnevad alad nagu Martna valla lõunaosa ja Varbla valla põhjaosa.

Lõuna-Läänemaa ja osa Pärnumaast moodustab eraldiseisva, maakonnakeskustest kaugel paikneva piirkonna. Lihula on oma asukohalt ja funktsionaalsuselt teine tõmbekeskus Läänemaal ja oluline piirkondlik tõmbekeskus Pärnumaa lääneosale.

Tervisekeskuse rajamine Lihulasse toetab esmatasandi tervisekeskuste loomist maakondlikesse tõmbekeskustesse ning tagab mitmekülgsete tervishoiuteenuste kättesaadavuse elanikele.

Samuti toetab tervisekeskuse rajamine Lihulasse teenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi tõstmist ja Läänemaa regionaalselt tasakaalustatud arengut, kirjutab maavanem.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments