Lääne malev tähistab sünnipäeva linnamänguga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kahur Lääne maleva eesKahur Lääne maleva ees. Foto: Arvo Tarmula

Sel pühapäeval korraldab Kaitseliidu Lääne malev oma 98. sünnipäeva puhul linnamängu. Lääne malevapealiku Mehis Borni sõnul korraldatakse linnamängu esmakordselt. „Traditsiooniliseks ürituseks kujunenud Talvepäev kaitseliiduga oli end ammendanud ja tuli midagi uut välja mõelda,” lausus Born.

Kell 11.30 algavale linnamängule on oodatud pere- ja sõpruskonnad. Lääne maleva noorteinstruktori Kaidi Sitsi sõnul on vanalinnas üheksa kontrollpunkti, mille osalejad peavad läbima. „Igas punktis on militaarteemalised tegevused,” sõnas Sits. Kontrollpunktide tegevuse organiseerivad kaitseliitlased, kodutütred ja noorkotkad. Kontrollpunktide vahel on lubatud liikuda nii jalgi kui jalgrattaga.

Lisaks linnamängule on linnuses näituseks välja pandud tehnika ja relvad. Lääne maleva relvastusspetsialisti Tiit Lintsi sõnul tuleb relvanäitusele kogu kaitseväes ja kaitseliidus kasutatav relvastus. „Kõiki relvi saab kätte võtta, vaadata läbi sihiku ja kõiki liikuvaid osi liigutada,” lubas Lints. Soovijail on võimalus lasta õhupüssist märki.

Oma tegevust tutvustavad lähemalt kaitseliit, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred.Kohapeal pakutakse sõdurisuppi. Muusikalise poole eest hoolitseb Lääne maleva orkester. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments