Läänemaa JK Haapsalu kaotas võõrsil 0:3, kuid säilitab edasipääsuvõimaluse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

JK Läänemaa Haapsalu esindusvõistkond. Foto Oliver Tsupsman

Läänemaa JK Haapsalu esindusmeeskond pühapäeval küll kaotas, kuid II liiga uks pole veel lõplikult suletud. Foto Oliver Tsupsman  

Läänemaa JK Haapsalu kaotas pühapäeval võõrsil liigatabeli esikohale 0:3, kuid omab endiselt võimalust tagada endale koht II liigas.

Pühapäeval mängis Haapsalu esindusmeeskond Pärnu Raeküla staadionil III liiga lääne tsooni juhtiva Pärnu Jalgpalliklubiga, kellele jäädi alla 0:3. Läänemaa JK Haapsalu positsiooni liigatabelis kaotus ei mõjutanud ning kolm vooru enne hooaja lõppu ollakse 39 punktiga kolmandal kohal.

Teisel kohal on Kärdla linnameeskond 42 punktiga, kes võitis möödunud nädalavahetusel vähemuses mängule sõitnud Lihulat 3:2. Neljandal kohal on FCF Tallinna Ülikool II 37 punktiga, kellega Läänemaa JK Haapsalul tuleval nädalavahetusel Haapsalus mängib. Liigaliider Pärnu jalgpalliklubil on koguni 50 punkti.

Teise liigasse pääsemiseks peaks JK Läänemaa oma grupis tulema teiseks, et tagada pääs üleminekumängudele. Üleminekumängudes mängitaks esmalt III liiga lõuna tsooni teise kohaga kodus-võõrsil ning nende mängude võitja mängiks seejärel II liiga lääs-lõuna grupi eeleelviimasega. Selle "miniturniiri" võitja kindlustaks endale koha II liiga lääs-lõuna grupis 2016. aastaks.

Mängida on jäänud veel kolm liigamängu. JK Läänemaa mängib kaks korda kodus: 26. septembril FCF Tallinna Ülikooli duubelmeeskonnaga ja 10. oktoobril Saaremaa JKga. Nende kahe mängu vahele jääb ka võõrsilmäng 4. oktoobril Kärdla linnameeskonnaga.

Seega on esinelikul jäänud veel palju omavahelisi mänge: nii TLÜ II kui ka Kärdla peavad mängima veel esikoha Pärnu Jalgpalliklubiga. Teise koha saavutamine on Läänemaa JK Haapsalu meeskonna enda teha – kõik mängud võites oleks teise koha saavutamine reaalne.

TLÜ duubelmeeskonnaga, kellega läänlased tuleval laupäeval kell 13 Haapsalu linnastaadionil kohtuvad, mängiti kevadringis võõrsil 3:3 viiki. Kärdlale jäädi koduväljakul 1:2 alla, kus mängupilt ning võimaluste arv oleks võinud soosida Läänemaa võitu.

Läänemaa JK Haapsalu kutsub kõiki klubi ja meeskonna poolehoidjaid laupäeval kell 13 Haapsalu linnastaadionile omadele kaasa elama, et aidata nad olulisele võidule FCF Tallinna Ülikool II üle.

Bert Rotberg

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments