0

Annetused aitasid muusikakoolile akordioni osta

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Muusikakooli kontsertHaapsalu muusikakooli kontsert. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu muusikakooli nooremad õpilased saavad nüüd pillimängu õppida 60 bassiga Weltmeistri akordionil, mille sai kool soetada tänu annetustele.

Haapsalu muusikakooli direktor Andres Kase ütles, et veidi üle 1000 euro maksev pill on juba kooli jõudnud. Muusikakoolil oli seni suuri akordioneid, kuid et lapsed hakkavad pillimänguga tegelema järjest varem, oli puudu just kasvult ja vanuselt väiksemaile lastele sobivast pillist. Akordioni ostuks koguti 1032,32 eurot, millest pool oli eraisikute annetusi, teine pool aga koguti Rannalõõtsa festivali ja Valge Daami päevade ajal tänaval akordioni mängides.

Ettepaneku pillimänguga tänavale tulla tegi Andres Kase sõnul Rannalõõtsa korralduskomitee ning pillimänguga lõid rahakogumises kaasa muusikakooli õpilased ja vilistlased. Üle mitme aasta võttis pilli kätte ka riigikogu liige ja muusikaõpetaja Andres Ammas. „Enesest jagu saada polnud väga lihtne, aga mängida oli tore,” tunnistas Ammas.

Et lõõtsafestivali ajal tänaval mängimine õpilastele meeldis, pakkusid nad ise välja, et võiks Valge Daami päevade ajal aktsiooni korrata. Nii koguti akordioni ostuks lõõtsafestivaliga 200 ja Valge Daami päevadega 300 eurot.

Uute pillide soetamine muusikakoolile on osa Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul loodud projektist „Igal lapsel oma pill”. Kase sõnul sai Haapsalu muusikakool projekti kaudu vioola, flöödi ja kaks karmoškat, kuid akordionit mitte. Sellepärast hakatigi akordioni tarbeks annetusi koguma. Projekt „Igal lapsel oma pill” kestab neli aastat. Kase ütles, et muusikakoolil on kavas uute pillide ostuks ka edaspidi raha taotleda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz