Matemaatika riigieksami tulemused on ikka 20 punkti liiga madalad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Värsked riigieksamite­tulemused näitavad, et õpilaste teadmised matemaatikas on uue eksami järgi küllalt kesised – laia matemaatika oskus langes keskmiselt 50 punktini ja kitsa matemaatika eksam sooritati 37 punktile, kirjutab Eesti Päevaleht.

Võrreldes matemaatika eksami tulemusi varasemate aastatega, millal see oli ühes osas ja vabatahtlik, tuleb nõrgem punktisumma hästi esile, sest varem tegid vabatahtlikku eksamit peamiselt arvudega sina peal olevad õpilased või need, kel oli eksamit tarvis ülikooli sisseastumiseks. Tulemused absoluutarvudes on liiga madalad. Arvestades, et eksam koostatakse vastavalt tasemele, mida keskkoolilõpetajate hulgas näha tahetakse, on asi siiski õpilaste tasemes, mitte uues eksamikorralduses. Seda möönis eilsel tulemusi tutvustaval pressikonverentsil ka eksameid korraldava SA Innove juht Tanel Oppi, kelle sõnul ei ole tänavu eksamit korrigeeritud ja seda ei kavatseta teha ka tulevikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments