Viljandi koolitulistaja end eeluurimisel otsesõnu süüdi ei tunnistanud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 
BNS-i andmetel ei tunnistanud Viljandis Paalalinna koolis õpetaja maha lasknud noormees end eeluurimisel otsesõnu süüdi ja seetõttu tuli süüasi kohtus arutlusele ka üldmenetluses.

Ohvri sugulasi ehk kannatanuid esindav vandeadvokaat Margo Normann vastas tänase avaistungi eel BNS-i küsimusele, miks läks süüasi üldmenetlusse, mitte näiteks lühimenetlusse, et „ega süüalune ju end nii väga süüdi ei tunnistanud”.

Normann märkis, et kannatanutel on kavas esitada moraalse kahju nõue, kuid rõhutas samas, et ei saa süüasja rohkem kommenteerida, kuna kohtualune on alaealine ja kohus on kuulutanud protsessi kinniseks. Nii ei soovinud ta kommenteerida, millega noormees eeluurimisel relva kooli kaasa võtmist ja tule avamist selgitas. 

BNS-i andmetel on prokuratuuril siiski tõendeid, et koolitulistamise teema ei olnud süüalusele võõras. 

Süüaluse kaitsja Mihkel Gaver ei soovinud istungi eel BNS-ile kommentaare jagada.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja asus koolitulistamise süüasja täna arutama kinniste uste taga. 16-aastane süüalune toodi politseikonvoiga kohtusse mõned minutid enne istungi algust ja nägu kapuutsiga varjanud süüdistatav astus raudus kätega kohtusaali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments