Teisipäeval kogunetakse raudteejaama rongi ootama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rongiootamine

Teisipäeva õhtul kutsub rongiootajate sõpruskond kõiki Haapsalu raudteejaama, et viiendat korda üheskoos rongi oodata ja ansambli Väliharf saatel laulda.

Teisipäeval, 22. septembril möödub 20 aastat päevast, mil Haapsallu saabus viimane reisirong ja reisirongiliiklus suleti.

„Viis aastat tagasi ütles Ivar Soopan, et viimastest rongist on möödas 15 aastat ja sellest ajast oleme igal aastal käinud raudteejaamas 22. septembril rongi ootamas,” meenutas üks ettevõtmise eestvedajaid Aita Mölder.

Kui esimesel aastal oli rongiootajaid kümmekond, siis viimastel aastatel on neid olnud üle 60. Mölderi sõnul on raudteemuuseumi juht Deana Põder alati neid lahkelt vastu võtnud ja võileibu-teed pakkunud.  

Mölder lisas, et päris kindlasti pole tegemist poliitilise ettevõtmisega ja poliitilisi kõnesid teisipäeval raudteejaamas ei peeta. „Seda tehku teised kui tahavad. Meil on rongiootamine heas mõttes,” ütles ta.  

Ühise rongiootamise tunnuslauluks on Aita Mölderi sõnul „Peagi saabun tagasi su juurde…”. „See on selline nostalgiline ja need sõnad, et ”Lakkavad siis ohked, igatsused rohked – õnn jääb meie majja elama”, sobivad nii hästi,” ütles ta. Mölder lubas, et kindlasti lauldakse seda laulu ka teisipäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to+Pets
8 aastat tagasi

Mine vaata kustmaalt relsid lõpevad ja oota edasi.

Tont.
8 aastat tagasi

Kui vana sa, Pille oled ? Ma võiks Sulle Paldiskisse aerupaadiga vastu tulla,kui sa kõikumist ja tuult ei karda.

Pille Savisaar
8 aastat tagasi

Mina olen ääretult kurb. Käisin aastakümneid Keilast rongiga Haapsallu.
Nüüd ei lähe Keilast läbi isegi bussi,millega saaks armsasse Haapsallu sõita!
Elu Eestis on tugevalt edasi arenenud!

Tont.
8 aastat tagasi

Ega keegi polegi raudtee või lennuliikluse vastu. Aga iga asi peab end ära tasuma või olen ma valesti aru saanud ? Ma tahaks ka helikopteriga õlle järgi käia. Kas oled nõus seda kinni maksma ? Ja loomulikult pole unistamine keelatud.

Mailis
8 aastat tagasi

to Pets: kuidas õnn meie majja elama jääb oli küll proua Aita laulust välja nopitud sõnad. Mulle meenuvad ühe teise laulu sõnad: õnn tuli meie õuele, au kolhoosi korrale! On see ka Sinu meelest mõnitav? Aga selle raudtee õnnetoomise arvutusi tahaks ikka näha küll.

...
8 aastat tagasi

Hea, et vähemalt Tartu buss ellu jäi!
Aga nostalgia on tore asi – meil isegi nostalgiapäevad…

Pets
8 aastat tagasi

Tundub, et kuigi ammu selgeks tehtud, et kasu on suurem kui kahju, siis ikka leidub neid, kes essugi aru ei saa. Miks peaks tunduma imelik oodata midagi, mida soovid? Kas sulle endale hoopis ei tundu, et sa millestki aru ei saa? Isegi sellest, miks oodatakse?

Tont.
8 aastat tagasi

Need ootajad vòiks oma aktsiaseltsi teha,mitte oodata ja ise vaadata,kuidas end àra majandada. Kuna bussiliiklus Tallinnaga on vàga hea ja kaubavedu ei ole ega tule,ei tasu see asi end iial. Ja kindlasti pole enamik maksumaksjaid,kes raudteed ei kasuta,teiste sòidulòbu oma maksudest doteerima. ?

to Pets
8 aastat tagasi

Kas sulle endale ei tundu imelik oodata seda mida ei tule. Päris huvitav oleks lõpuks teada , kaua nad seda seal ootasid, vöi läksid ise Riisiperre rongile vastu.

Pets
8 aastat tagasi

Kas Haapsalu inimesed ongi sellised mõnitavad?
Mailis, kas Sul on midagi jäänud saamata, et nii kangesti irvitama ajab?
Tont, ma ei usugi, et Sinusuguseid nii väga rongiootajad seltsi sooviksid!
Sipsik, kui Sul rongi pole vaja, siis istu omaette, aga mõnitamiseks pole see siin õige koht!
Rongi ootavad need, kes oskavad teistest hoolida! Oma järeldused tehke ise! Tühikargajateta on elu ilusam, seda on ka hea teada.