Politsei soovitab võõraste liikumise suhtes tähelepanelik olla

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Politsei- ja piirivalveamet

Viimastel nädalatel on politsei saanud mitmeid teateid suhteliselt uute autode vargusest või varguse katsest. Politsei soovitab kahtlustäratavast tegevusest esimesel võimalusel teada anda.

Augusti lõpust peale on Eestis hakanud levima kahte liiki sõidukivargused. Esimesel juhul varastatakse paari-kolme aasta vanune sõiduk kas inimese elukohast või automüügiplatsilt. Teisel juhul murravad kurjategijad öösel uuselamurajoonis majja sisse kas osaliselt avatud uksest või aknast või lõhuvad majja pääsemiseks akna. Neil puhkudel on majast kaasa võetud maja ette pargitud sõidukite võtmed ja sõidukeid varastatud. Üldjuhul on kannatanud alles hommikul avastanud, et majas on see käidud, sõiduk kaduma läinud ja mõnel juhul varastatud majast ka muud kraami.

Politsei palub olla tähelepanelik oma lähiümbruses toimuva suhtes. Kui märgatakse näiteks uuselamute rajoonis majade vahel liikumas autosid, mis ei kanna Eesti registrimärki ja mida seal varem kohatud ei ole, siis on õige oma tähelepanekutest (numbrimärk, auto mark jne) teada anda politseile, helistades hädaabinumbril 112. Igasugust infot, mis võib kaasa aidata autovaraste tabamisele, võib saata e-postiga autovargused@list.politsei.ee

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass ütles: „Oma varasematest kogemustest teame, et aktiivne suhtlus kogukonna ja politsei vahel aitab nii vargad tabada kui ka varastatud autode jälile saada, aga ka uued vargused ära hoida. Ei maksa unustada, et kui varas on külastanud naabrit, ei ole välistatud, et lahkudes pandi silm peale ka kõrvalmajade ette pargitud autodele. Seega soovitame inimestel teha koostööd ja jagada infot politseiga.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments