Haapsalu kolledžis tuleb teadlaste öö

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.Muu hulgas saab kolledžis teada, kas ravimuda tõepoolest ravib. ARHIIV

Haapsalu kolledž ootab teadlaste ööl 25. septembril külla kõiki teaduse- ja tervisehuvilisi. Kavas on loengud ja tervisemõõtmine, osalejail on võimalik uudistada kolledži terviseedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse laboreid.

Kümnendat sünnipäeva tähistava teadlaste öö peateema on meditsiin. Fookuses on muu hulgas ravimite mõju ja depressiooni ning stressi ravi. Haapsalu on tänavuse teadlaste öö üks kolmest keskusest, tegevust jagub nii Haapsalu kolledžisse kui ka kultuurikeskusesse.

Haapsalu kolledžis saavad Ivar Vinkleri ja Viiu Tuuliku loengutes vastuse küsimused, kuidas on kassi nurrumine seotud vibroakustilise teraapiaga, millest koosneb ravimuda ja kas sel on ka päriselt raviv toime. Terviseedenduse ja   rehabilitatsioonikeskuse laborites on võimalik testida muda raviomadusi ja uudistada ravimuda uuringute laboriseadmeid ja aparaate.

Haapsalu kultuurikeskus muutub messialaks, kus tutvustatakse meditsiini- ja tehnikaseadmeid, on töötoad ja tehakse tervisemõõtmist. Haapsalu kolledži boksis jagavad tervisejuhid toitumisnõuandeid, käsitöötehnoloogiate ja disainiüliõpilaste juhendamisel saab katsetada disaineri elukutset, lisaks kogeda „alkoprillidega” joobes ja kainena liiklemise erinevust ja end proovile panna klassiõpetajate ja rakendusinformaatikute koostöös valminud õpimängudes.

Teadlaste öö festival 20. – 25. septembril on teadust populariseerivate sündmuste sari, mille tipphetk on teadlaste öö reedel, 25. septembril.

Teadlaste öö festival:  http://www.teadlasteoo.ee/

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments