Eesti Päevaleht: Imeravimi-usku vanemad joodavad lastele mürgist kloordioksiidi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Suletud Facebooki grupeeringusse kogunenud jüngrid peavad kloordioksiidi imerohuks, mis ravib kõike alates külmetusest kuni autismi ja aidsini. Lastel kloordioksiidi mürgistusega kaasnevat oksendamist ja kõhulahtisust peavad nad aine ravitoime ilminguks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kloordioksiid on vees lahustuv kollakasroheline gaas, mida kasutatakse näiteks tekstiilitööstuses kangaste ja paberitööstuses tselluloosi pleegitamiseks ning basseinide ujumisvees biotsiidina ehk bakterite tapjana. Inimesel põhjustab kloordioksiidi sissehingamine, allaneelamine või nahale sattumine mürgistuse. „See aine võib põhjustada annusest sõltuvat mürgistusnähte nagu iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus. Tugeva mürgistuse korral võib organismis tekkida raske vedelikupuudus ehk dehüdratatsioon, millega kaasneb vererõhu langus ja teadvusehäired. Selline seisund võib olla eluohtlik, eriti lastele ja eakatele,” selgitas Tartu ülikooli farmakoloogiaprofessor Anti Kalda.

Oleks loogiline, et keegi ei soovi niisugust kemikaali sisse võtta. Tegelikult on asi vastupidi. Eesti Päevaleht avastas, et Eestis tegutseb mõne eestvedaja algatusel Facebooki grupp, mis propageerib kloordioksiidi joomist. Tõsi, grupis nimetataks seda kemikaali imeravimiks MMS ehk inglise keelest otse tõlgituna „imeliseks mineraalseks lahenduseks.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
käpik brüsselist
8 aastat tagasi

see võib viia ju massimõrvani