33

Politseijuht: Kahju, et meie tegevus jäi jalgratturile arusaamatuks

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Andrei Taratuhin

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin (pildil) märkis, et sõidukijuht peab olema kaine ja sõiduk tehniliselt korras.

„Politseinikud puutuvad oma töös kokku erinevate inimestega ja reaktsioonid politseitööle on erinevad. Kui politseinike käsklusi eiratakse, siis ei pea politseinikud oma tegevuses piirduma vaid vestlusega ja võivad rakendada muid meetmeid,” kommenteeris Taratuhin.

Tallinna ettevõtja Mihkel Pukk süüdistab politsei liigse jõu kasutamises, kui ta eelmisel nädalavahetusel Nostalgiapäevade aegu raudu pandi ja arestikambrisse viidi, sest sõitis napsusena jalgrattaga, millel ei olnud tulesid.

„Selle olukorra lahendamisel võtsid politseiametnikud vastu otsuse juht liiklusest eemaldada. Kahju, kui põhjendused selle osas inimesele arusaamatuks jäid ja kindlasti oleme valmis neid täiendavalt selgitama. Kahtlemata on see õpetlik juhtum ja proovime edaspidi teha rohkem tööd sellega, et rikkuja saaks piisavat tagasisidet,” märkis Taratuhin.

„Ohutu liiklemise seisukohalt on muidugi arusaamatu, kuidas pärast alkoholi tarvitamist tekib mõte juhtida liiklusvahendit. Tekib küsimus, kas inimene mõistab oma vastutust ja teo olemust? Jalgrattur peab, nii nagu iga teinegi sõidukijuht, kindlasti kaine olema ja nähtav, see tähendab sõiduvahendil peavad olema töökorras laternad ja need ka pimedal ajal sisse lülitatud,” lisas Taratuhin.

Taratuhini sõnul on kõik need nõuded mõeldud selleks, et kõik liikluses osalejad tunneks end turvaliselt ja õnnetuste juhtumise tõenäosus oleks viidud miinimumini.

„Arvestades seda, et alkoholijoobes mees liikles sõiduteel valgustamata jalgrattaga, on igati põhjendatud endale ja teistele ohtliku juhi liiklusest eemaldamine. Kusjuures sama joobe korral mootorsõidukit juhtimast tabatuna oleks alustatud kriminaalmenetlust,” ütles Taratuhin.

„Haapsalus on sel suvel toimunud väga palju rahvarohkeid üritusi ja julgen kinnitada, et need on möödunud enamasti positiivses meeleolus nii külastajatele, kohalikele elanikele kui ka politseile. Oleme kaaslinlastega jätkuvalt rõõmsad, et paljud meie linna puhkuste ajal tee leiavad ja naudivad erinevaid siinseid ettevõtmisi. Kinnitan, et jätkame ka edaspidi erinevate osapooltega tööd, et kõik end Haapsalus hästi tunneks ja üksikud tõrvatilgad üldist meepotti ei rikuks,” märkis politseijuht.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Nii ongi! Oled ise inimene, on ka teised sinu vastu inimesed!

Maire
Maire

Minul on Haapsalu politseiga olnud sel suvel 2 väga sõbralikku juhtumit, sõitsin öösel rattaga ilma tuledeta ja politsei väga viisakalt juhtis tähelepanu sellele ning palus ratast koduni käekõrval lükata, teine kord olin tanklas tankimisega hädas ja appi tuli läheduses viibiv politsei. Aitähh! Enda kahjuks pean aga tunnistama, et ratta tuled siiani ostmata….

Uskumatu
Uskumatu

Tauri, rahune nüüd maha ja idealiseeerimisega ei soovita ikkagi liiale minna. Võid võtta kivi ja ka teise põse ette keerata.

Tauri
Tauri
Kui inimene on keskmises joobes (peab ära joonud olema vähemalt pudeli viina) ja ta läheb suure rahvaürituse ajal pimedas jalgrattaga sõitma, teades, et selliste ürituste ajal on politsei patrullid alati väljas, siis ta peab ikka puruloll olema. Ta kohe kutsus oma tegevusega omale tasuta transpordi järele ja edasise politseinike korraldustele mitteallumisega kindlustas omale ka tasuta öömaja. Politseinikud olid niigi leebed, et neid lollideks sõimanud naisterahvast ka samas raudu ei pannud. Ka sellele naisterahvale peaks soolase trahvi kaela väänama, siis teinekord enam ei hakka politsei tööd segama. Haapsalu politsei töötajad on politsei taasloomisest alates olnud kogu aeg Eesti üks mõistvamaid ja… Loe rohkem »
Koll
Koll

just…-korda tagada-aga mitte tee ääres radariga passida ja inimesi mõnitada…
ma tean rohkem nende tegudest kui Sina Mailis…kahjuks…

juss
juss

Aga ära riku seadust! Ja ära unusta, et õiguste kõrval on sul ka kohustused!

Mailis
Mailis

KOLIle: politseiniku peas on siiski mõte korda tagada ja ilma mõistuseta inimene juba politseinikuks ei saa. Või ootad sa pgulasi meid kaitsma?

koll
koll

Plaan ju vaja täita….
see inimene kes juba politseinikuks hakkab…see juba näitab et inimese peas on midagi lahti…

Martin
Martin

Nõus, et oli joonud ega tohtinuks sõita aga kas tõesti ilma käsi väänamata ja pokri pistmata poleks hakkama saanud? Inimene rikkumist ju ei eitagi, küll aga portesteerib vägivalla vastu. Politsepealiku jutt on ümmargune blää-blää, nagu alati. Kas kõik need kümned ja kümned lapsed, kes tehniliselt mittekorras ratastega sõidavad, eemaldatakse ka liiklusest, st väänatakse käed selja taha? Mõnes mõttes on see siiski ka positiivne pretsedent. Autojuhid teavad ju hästi, et Haapsalus võib purjuspeaga sõita palju tahad, peaasi et mõnes teada-tuntud kohas kiirust ei ületa.

Tont.
Tont.

Võrreldes Pärnuga on Haapsalu politsei väga mõistev. Kui selle tyybi (abielus muide) kaaslanna poleks ülbitsenud ja ta oleks eksimust tunnistanud,siis poleks ka platele viidud. Kui mul pole juhuslikult helkurit ja ma kõrtsist koju jalutan,siis hoian vähemalt pudelit käes.

Juhan
Juhan

Saite ka jälle pildile .Tubli töö :Kahju ainult ,et varaste ja muude sulidega nii hästi ei lähe.

wpDiscuz