Indias algas laevakaitsjate süüasja sisuline arutamine

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast pikka ootamist algas esmaspäeval India kohtus laevakaitsjate süüasja sisuline arutamine, teatas BNS.

Välisministeeriumi andmetel asus kohus süüasja arutama prokuröri kutsutud tunnistajate kuulamisega. "Kui algselt oli lootust, et esmalt kuulatakse üle süüalused, siis nii see siiski ei juhtunud ning praegu pole ka teada, millal kohus süüaluste kuulamiseni jõuab," ütles välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Tunnistajate kuulamine on planeeritud ka teisipäevaks ja kolmapäevaks ning istungid on kava järgi ka järgmise nädalal. "Lootust on, et kui tänane istung toimus ette kuulutatud viisil, siis nii juhtub ka järgmistega," ütles pressiesindaja.

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris üle-eelmise aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Indias viibivate laevakaitsjate seas on ka Haapsalust pärit erusõjaväelane Kristo Koha.

Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments