Ilvese hinnangul on mure maaelu pärast põhjendatud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas

Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas

 President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on esmaspäeval Toompeale meelt avaldama kogunenud põllumeeste mure põllumajanduse ning laiemalt maaelu pärast põhjendatud.

Ilvese sõnul on erinevatel põhjustel kõige valusamalt pihta saanud seakasvatus ja piimakarjakasvatus. "Eesti parlament ja Eesti valitsus olgu nüüd Eesti põllumeestele liitlaseks ning leidkem võimalused nende kiireks toetamiseks. Kui see tähendab erakorralist kriisiabi, siis tuleb abi anda. Kui see tähendab riigieelarvest üleminekutoetuste maksmist nagu Euroopa Liit lubab, siis tuleb toetust maksta," rääkis Ilves esmaspäeval parlamendi ees.

Tema sõnul tuleb toimuvat vaadata just Euroopa Liidu üldises kontekstis ja Eesti põllumehi võrdluses naabermaade põllumeestega. "Näeme tihedat konkurentsi. Paratamatult on siin tugevamad need, keda oma riik lubatud viisil toetab ning nõrgemad on need, kelle arvelt riik kokku hoiab," rääkis Ilves.

Tema sõnul ei peaks Eesti nende viimaste hulka kuuluma. "Eesti peaks suhtuma oma põllumeeste muredesse sellise solidaarsusega, mis on üks Euroopa Liidu tugevusi. Lõpeks pole see vaid ühe majandusharu küsimus, see on linnadest väljaspool toimiva maaelu kestmise küsimus. Põllumehi endid aga julgustan rohkem ühistegevusele. See annab jõudu kriisi leevendamiseks," lisas Ilves.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments