Ammas: Ma ei tea Tallinna Sadamast Isamaaliidule tulnud rahast midagi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

rannalõõts ammas

Andres Ammas. ARVO TARMULA

2001. aastal Isamaaliidu peasekretäri ametis olnud vabaerakondlasest riigikogu liikme Andres Ammase sõnul ei tea ta midagi ekspoliitiku Jüri Mõisa väidetest, justkui oleks toonase kolmikliidu erakonnad saanud Tallinna Sadamast igaüks miljon krooni sularaha, kirjutab Postimees.

„Ei ole sellest mitte midagi kuulnud. Ju siis tollast Isamaaliidu peasekretäri selliste asjaajamiste juurde ei usaldatud. Meil oli erakonnas töö niimoodi jaotatud, et rahaasjadega tegeles eraldi inimene – kolleeg Heiki Kivimaa,” ütles Ammas Postimehele.

Ammase sõnul ei mäleta ta, mis oli Kivimaa ametikoht erakonnas, kuid aastal 2001 oli ta Tallinnas Jüri Mõisa innavalitsuses aselinnapea ning põhimõtteliselt tegeles Heiki Kivimaa kogu selle perioodi vältel erakonna rahadega.

Ammase sõnul ta ei mäleta, et Isamaaliidu juhid oleks käinud 2001. aasta suvel kaitsepolitseis ülekuulamisel, millest rääkis Jüri Mõis.

„Mul ei ole elus kordagi olnud sellist kohustust ega au, et kaitsepolitseiga vestelda. Ei mäleta ka, et Isamaaliidu tollane juht Mart Laar oleks sel ajal kaitsepolitseis käinud,” ütles Ammas.

Ammase sõnul tundub talle, et praegu püüab keegi väga meeleheitlikult kogu poliitikat ning kõiki poliitikas olnuid ja olijaid määrida.

„Ma ei pea seda küll õigeks ja ausaks. Ma arvan, et eeskätt on seda teha huvi i inimestel, kelle nimed on ühe või teise skandaaliga seoses ise esile kerkinud. Eesmärk on ilmselt vett sogada ja näidata, et te kõik olete ühesugused. Ma ei ole sellega nõus, poliitikas ei ole kõik pätid ja sulid,” ütles Ammas.

Äripäev kirjutas täna, et Jüri Mõisa sõnul said kolmikliidu valitsuse liikmed – Isamaa, Mõõdukad ja Reformierakond – said 2001. aastal Talinna Sadamast miljon krooni sularaha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mälukas
8 aastat tagasi

siim ei mäleta, kaju ei mäleta, veb sulid ei mäleta, autoroller ei mäleta,kõigil mälukas

matsid
8 aastat tagasi

Ahhaa, kuidas ta saakski teisiti vastata….siis oleks Kapo ukse taga.

Aarne
8 aastat tagasi

Kuidas ei tea ma ise andsin selle raha ju teie kätte.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Aarne

Ära pulli mees, internet ei ole anonüümne!

Koit
8 aastat tagasi
Reply to  Aarne

Minu käest võttis ta ka aga selle pidi talle konjaki ja kohviga sisse libistama muidu ei tahtnud võtta.