Piltuudis: Politsei veekahur hirmutas linnarahvast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Lääne Elu toimetus sai neljapäeva hommikul terve rea telefonikõnesid ärevuses haapsallastelt, kes nägid linnas liikumas politsei eriüksuse veekahurit. Erisõiduk testis Haapsalu kitsaste tänavate sõiduvõimalusi, tiirutas suurel trummil ja peatus politseimaja ees Lossiplatsil.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles, et politsei veekahuri meeskond tegi treeningsõitu. „Meeskond õpib tundma tehnikat ja kohalikke olusid,” ütles Taratuhin.

Taratuhini sõnul on politsei ainus veekahur käinud õppesõitudel kõigis Lääne prefektuuri linnades. „Võib-olla on see hea, et inimesed näevad politseitehnikat liikumas. See on päris vinge pill,” lisas politseijuht.

Kaitseliitlane Heiki Magnus kirjeldas veekahurit:

Sihtotstarbelise veoauto MERCEDES-BENZ ACTROS 2032AK 4X4 tühikaal on 14500 kg, täismass 21500 kg. Plastosi väljaspool autot praktiliselt ei ole. Autol on mitu veekahurit. Kui keegi masina bensiiniga üle valab ja põlema pistab, suudab see end ise kustutada. Kõik auto klaasid on lõhkumiskindlad. Ümber autot lükata ei saa. Kahureid auto küljest ära kangutada samuti ei õnnestu.

Kaamerapilti salvestatakse, et oleks pärast hea korravalvurite tööd analüüsida. Kahureid juhtiv, kivirahe eest kaitstud politseinik istub salongis ja mängib justkui joystickiga: suunab vett kas otse inimmassi, üle inimeste millegi kustutamiseks või lükkab autoga hoopis teed barrikaadidest lagedaks.

Fotod: Arvo Tarmula

veekahur eriüksus4 veekahur eriüksus5 veekahur eriüksus6 veekahur eriüksus7

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
8 aastat tagasi

Piltidel olev sõiduk on makett, teatraalne atribuut, vajaliku heakorra teostamise abivahend või midagi seesugust. Ärge kiunuge, virisege. Igapäevases liikluses on meie kõrval mitmeidkümneid juhte kes sõidavad nii kui suudavad ja pargivad nii kuis oskavad.

Kalevipoeg
8 aastat tagasi

Totaalkontrolli ühiskonna loomine on täies hoos. Imelik on see et rahvas ise maksab selle kinni ka veel. Ilmselt kardab etliit et asi võib totaalselt hapuks minna. Aga ärge muretsega kül me teid kätte saame ja välja suitsetame.

Aga
8 aastat tagasi

Venemaaga tuleb paremini läbi saada!sest EU hävitab meie rahva niikuinii.

Tont.
8 aastat tagasi

Kuna mtü Pagula kavatseb linnavalitsuse (ref) nõusolekul siia moslemi illegaale hulgim tuua,siis loomulikult pole välistatud käsk nende inimeste vastu jõudu kasutada,kes nõus pole.Nagu 6 aastat tagasi Lihulas,kus Parts (IRL) saatis oma inimeste vastu koertega politsei eriüksuse. Seal oli mitu tõsiselt vigastatut. Mõned anti ka kohtu alla ja said karistada.Ja inimeste ainus süü oli see,et nad ei lubanud Partsil maha võtta kohaliku võimu loal püstitatud mälestusmärki Teises Maailmasõjas langenutele.Muuseas- viisnurgaga mälestusmärk vene poolel langenutele seisab tänini keset Lihulat kirikuaias.Võib- olla jõuab mõnele läbi veekahuri kohale,et valimistel vale valik sai tehtud.

Sass
8 aastat tagasi

Ah, et kohe selline supermasin….netiavaruste videod räägivad teist keelt.

Mittehaapsalllane
8 aastat tagasi

Miks just Lääne Elule muretelefoni kõned teostati? Selleks on kõrgemad organid, kellele “ärevust kurta”. Tšort paberi požaluista!

maali
8 aastat tagasi

kusse 2007 aasta kevadel oli?!

Pikker
8 aastat tagasi
Reply to  maali

Pärast seda see tellitigi ,et maksumaksjaid vaos hoida!

Pikker
8 aastat tagasi

Selle masinaga tuldi läänemaale Lihulakaid tervitama!
Rooska ja jääkülma vett!

oiga
8 aastat tagasi

Veevärk ei kingi tasuta, linlane maksab selle kinni.

veeverk
8 aastat tagasi

kingib tasuta laskemoona, nad nii helded