0

Galerii: „Valge Daami saladus” saadeti pidulikult ajalukku

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Pühapäeva õhtul mängiti viimast korda ülimenukaks saanud lavastust „Valge Daami saladus”. Viimasele etendusele tuli ka lavastuse muusika autor Toomas Lunge.

Sellele vaatamata, et oli augusti viimane pühapäev, tuli suur hulk inimesi „Valge Daami saladuse” viimast etendust vaatama – istekohad olid kõik hõivatud. Ehk oli oma osa ka tegijate lubadusel, et  näitlejailt võib oodata väikseid vimkasid, mida stsenaariumis ei ole. Kes etendust varem näinud, tabasid ühe neist kohe ära – kahe kosilase asemel oli seekord mängus kolm. Agaraid kosjaskäijaid Mati Hundi ja Arved Alasi esituses assisteeris seekord Indrek Pangsepa mängitud satelliitkosilane, kes eriti küll sõna ei võtnud, kuid pakkus rohkesti situatsioonikoomikat. Ka olid kosilased Vilivald ja Viidik jutukamad, kui käsikiri ette näeb, ja ka toimekamad – tegijail ju ikka juhtub. Andres Urbi priorgi oli viimasel etendusel eriliselt hoos, kärkides mõnuga nagu südasuvine kõu. Marko Matvei munk Gregorius lasi kogu oma maailma- ja hingevalu piduriteta valla ning Antti Kammiste mängitud armuvalus toomhärra Jonathani haavatud mehe uhkus kisendas taevani. Maarja Suklese ja Jaan Lehepuu tegelaste armastus aga olnuks võimeline müüre purustama.

Hingeliigutava ja vaatajailt pisarad välja meelitanud lavastuse lõppakordiks sai suur grupipilt, kuhu kutsuti kõik lavastusega seotud inimesed, kel tuli päris pikalt poseerida lava ette kogunenud fotograafide armeele.

Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi ütles, et etendusi käis sel aastal vaatamas üle 3000 inimese. See jääb küll eelmise aasta vaatajate arvule alla, kuid Murumägi sõnul on üks põhjus kindlasti selles, et seekord sattus Valge Daami aeg päris augusti lõppu, mil paljudel on suvi juba läbi ja Eesti teise otsa naljalt enam ei sõideta.

Ometi ootasid veel öösel pärast kella ühte inimesed Valge Daami ilmumise imet. „Me sõitsime 200 kilomeetrit maha, et teda näha, ja me ootame ta ära!” kuulutas 60ndais eluaastates proua valges siidkostüümis.

Osades: Maarja Sukles, Marika Matvei, Jaan Lehepuu, Antti Kammiste, Madis Kütt, Ilona Aasvere, Mati Hunt, Arved Alas, Marko Matvei, Andres Urb, Indrek Pangsepp, Anto Siimson, Karel Rahu, Siim Birk, Ott Koik, Aleksandra Koel, Kelli Kibar, Kristel Sims ja paljud teised. 

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_6333 IMG_6336 IMG_6341 IMG_6371 IMG_6378 IMG_6413 IMG_6458 IMG_6479 IMG_6527 IMG_6591 IMG_6599 IMG_6629

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz