Vormsilt leiti uppununa Hiiumaa lähedal kaduma jäänud purjetaja (täiendatud kl 10.15)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

merepääste

Merepäästjate kaater. ARVO TARMULA

Pühapäeva hommikul kella 9 paiku leiti Vormsil Saxby küla lähedalt mererannalt uppunu, kes võib olla Hiiumaa lähedal jahilt merre kukkunud ja kaduma jäänud mees purjetaja.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Indrek Tohteri sõnul on esialgsel hinnangul tegemist uppunuga ja vägivallatunnuseid surnukehal esmapilgul pole. Täpsema surma põhjuse selgitab aga lahang.

„Praegu on peamine versioon, et tegemist on Hiiumaa lähedal jahilt vette kukkunud purjetajaga, sest rohkem inimesi meil siin kandis kaduma pole jäänud,” ütles Tohter.

2. augusti pärastlõunal andis Kärdla sadamast umbes seitse miili põhja suunas asunud Soome jaht teada üle parda kukkunud inimesest. Merevalvekeskuse käivitatud otsinguoperatsiooni kaasati nii Kärdla merepäästepatrull, lennusalga kopter, Hiiumaa vabatahtlikud merepäästjad kui Turu merevalvekeskuse vahendusel ka Soome piirivalve lennuk, kuid otsingud tulemusi ei andnud.

Soome uudisteportaali Ilta-Sanomat andmetel oli vette kukkunud mehe puhul tegemist kogenud purjetajaga, kes läinud tugeva lainetusega jahi tekile purjeid kohendama, kuid kukkus teadmata põhjusel jahilt merre. Teadaolevalt ei olnud mehel päästevesti seljas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments