3

Läänlased tegid Rakvere ööjooksul häid aegu

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ööjooks

Nädalavahetusel oli Rakveres 5. ööjooks, kus põhidistantsiks oli 10 km. Priit Aus, keenialane Ibrahim Mukunga Wachira ja Sergei Tšerepannikov läksid kohe stardist võistlejaterivi juhtima ja jooksid 6 km koos, siis jäi sünnipäevalaps Sergei maha. Lõpuspurt oli kõige vägevam Ausil, kes võitis keenialast kuue sekundiga. See oli keeniamehe teine kaotus tänavu Eestimaa pinnal.

Ausi aeg oli 30.25, kolmandana lõpetanud Tšerepannikovi aeg oli 31.26. Läänemaa parimatest meestest jõudis 3 20 parema hulka. 7. oli Argo Jõesoo ajaga 32.10, 15. Veiko Sulev (aeg 34.28), 17. Lauri Luik (aeg 34.32).

Tegelikult on ööjooksu nimetus selle pärast, et start antakse kell 21.30 ja osa lõpetajaid jäävad juba pimedasse. Jooksu moto on, et esikohal on elamus ja liikumine, tulemus on teisejärguline. Seda motot järgis tuhandeid.

Põhidistantsi lõpetajaid oli täpselt 3500. Startida said mitte nooremad kui 2000. aastal sündinud ja mitte vanemad kui 1940. aastal sündinud. Kuid vaatamata piirangutele oli startijaid hulgaliselt igas vanuses. Osalejate hulgas oli väga erinevate klubide inimesi või lihtsalt võetud huvitavate nimedega klubisid nagu Pleki Pande, 3 Paksu või Pesaleidja. Viimases esinesid õrnema soo esindajad.

Parematele tegi jooksu lõpu mõnevõrra raskeks see, et joosta tuli kaks 5 km ringi ja paljud jäid teisel ringil nendele ette. Neist tuli kuidagi mööda saada. Võistluste tase oli siiski ebavõrdne, sest paljud kaotasid esimestele juba üle tunni, kuigi jooksu keskmine tase oli üllatavalt kõrge.

Suurepärase jooksu tegi Ott Rootare, olles 602. lõpetaja, saades ajaks 47.36 ja edestades üle viie minuti endisi kergejõustikustaare nagu Erki Nool või Donalt Aik Sild, samuti mitmeid teisigi tuntud nimesid nagu korvpallur Rain Veidemann. Läänemaa oli esindatud ka mitme õrnema soo esindajaga. Anneli Aru sai ajaks 58.05 ja oli N40 klassis 62. Sandra Pärnpuu aeg oli 59.14 Tasuks noorsooklassi 43. koht. Tüdrukute B klassi võistleja Kaity-Liina Kallas oli oma vanuseklassi 35. ajaga 59.31.

Endel Susi

treener

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Endel Susile
Endel Susile

Kui nägid ise ka ja imestasid, siis oli ju selge, et korvpallur Rain Vaideman stardis ei olnud. Olgu see nimekaim või kes iganes, aga fakt peab paika ning rääkigem, kui seda tahame, ikka õigetest inimestest.

Endel Susi
Endel Susi

Keegi võis tema nimel joosta ehk kasutada tema numbrit, sest osavõtu tasu oli üsna soolane. Minu teada 38 eurot. Polnud mõtet seda raisku lasta. Pealegi saab osaleja tasuta laevareisi. Jälgisin ka ise korbapallimängu Gruusias ja imestasin. Aga protokollis on kirjas. Kahjuks pole detektiiv, et kindlaks teha, kes jooksis.

kossuvaataja
kossuvaataja

Kas Rain Veidemanil on teisik korvpallur mängis Gruusias nädalavahetusel.

wpDiscuz