Vatlas tuleb kaks päeva kestev spordipidu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lõuna-Läänemaa JK/Vatla JK jalgpalli poisidLõuna-Läänemaa ja Vatla jalgpallipoisid. ARHIIV

Vatlas peetakse 24-25. juulil Hanila valla külade spordimängud. Kuuendat aastat peetavad spordivõistlused kestavad esimest korda kaks päeva, esimest korda kuulub üks päev täielikult lastele.

Lai valik spordialasid

Vatla spordiselts on spordipidu ette valmistanud juba kuu aega ja nüüd on kõik valmis. Reedel, 24. juulil saavad sportida Hanila valla lapsed ja laupäeval, 25. juulil on spordivõistlused täiskasvanutele. Priit Tein Vatla spordiseltsist ütles, et kõik ettevalmistused on sujunud ja võistlema oodatakse kahel päeva üle saja sportlase neljast Hanila valla külast. Tavaliselt on võistlustules Virtsu, Vatla, Kinksi ja Massu, kuid oleks tore, kui osalema tuleks veel mõni küla, näiteks oma võrkpalli või jalgpallivõistkonnaga.

"Oleme paar korda ise Vatlast kaks võistkonda välja pannud, kuid viimased aastad oleme läinud ühe võistkonna teed. Muidugi oleks mõne uue küla võistkonna osalemine super, kasvõi mõnel pallimängualal," ütles Tein.

Hanila valla külade spordimängudel saab võistelda mitmel spordialal. Laste spordipäeval alustatakse kergejõustikuga. Jooksumaa pikkuseks on 250 meetrit, lisaks kaugushüpe ja pallivise. Pärast individuaalalasid peetakse mänge muusika saatel, päeva lõpetab jalgpalliturniir.

"Kõik on lihtsad alad ja alad, mida on lastel kerge teha. Jooksimine ja hüppamine on ikka esimesed asjad, kus lapsed mõõtu võtavad," ütles Tein.

Lapsed võistlevad kahes vanusegrupis, 4-6-aastased ja 7-10-aastased.

Laupäeval, 25. juulil astuvad areenile täiskasvanud. Võistkonnaalad on võrkpall, jalgpall, sulgpall ja köievedu. Võrkpallis peab võistkonda kuuluma ka kaks naismängijat.

Individuaalaladest saavad mehed tõmmata lõuga, naistele on aga aja peale kangil rippumine. Kavas on ka noolevise ja uue alana pulga püüdmine. Osavust ja vastupidavust nõudvaid alasid on piisavalt.

"Ootame tõsist ja sportlikult huvitavat päeva. Soovime pingelisi ja huvitavaid võistlusi," ütles Tein.

Päev tuleb pikk. Korraldajad ennustavd spordipäeva pikkuseks kümme tundi. Töötab puhvet ja kõiki sportlasi ootab lõunasöök. Külade paremusjärjestus saab selgeks kõikide alade kohtade liitmisel.

Spordiväljakud on korras. Sport on au sees

Kõik väljakud ja sportimiskohad on mängudeks valmis.

"Usun, et oleme pigistanud maksimaalse. Meil on hea murukattega jalgpalliväljak ja kaks heal tasemel võrkpalliväljakut. Kergejõustikut saab harrastada samuti heades tingimustes," ütles Tein.

Eredalt paistabki silma Vatla, väikese maakoha spordilembus ja seda mitte ainult korra aastas peetavate külademängude eel. See on nii olnud aastakümneid.

Praegu on Vatla jalgpalliklubi meeskond mängimas Eesti rahvaliigas, on isegi noorte treeninggrupp. Osaletakse korv-, võrk- ja jalgpalliturniiridel. Läbi aegade on Vatla koolist tulnud häid spordilapsi. Eelkõige tuleb kiita noori lauatennisemängijaid, kes kuuluvad Eesti absoluutsesse tippu.

Kui külal on vastutus korraldada uhke spordiüritus, tulebki kogu küla, kogukond kokku ja teeb sellest tõelise spordipeo.

"Vatla teeb kogu aeg südamega ja väga hästi. Seda on kõrvalt hea vaadata.," ütles Hanila vallavanem Arno Peksar.

Muidugi on vallavanem rahul kõigega, millele elu sisse puhutud, mis toimib ja kestab.

"Mulle meeldivad traditsioonid. Iga traditsioon on teretulnud. Meil ei ole palju traditsioone ja neid, mis on, tuleb hoida," ütles Peksar.

Juulikuu viimasel nädalavahetusel on, mida vaadata. Vatlas on külade suvemängud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vaatleja
8 aastat tagasi

Loed ja imestad kui kõva spordirahvas Hanila vallas toimetab !? Huvitav miks nad seda vallamängude ei näita ? Äkki nn. ajakirjanik seletab asja…