0

Kutsehariduskeskuse näitus on kultuurimajas üleval

Avatar

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Haapsalu kultuurimajas on üleval kutsehariduskeskuse tisleri, tekstiilitöö, sadulsepa ja mööblirestaureerimise eriala õpilastööde näitus.
Imetlesväärset meisterlikkust on nii seintel kui põrandal, alates Silvia Nittimi rahvuspäraste tikandtekkidega seinal, mida on neli ja mis sümboliseerivad nelja aastaaega. „Neli aastaaega lilltikkandis“ on erksavärviline kogumik, mis meenutab muhu käsitööd.
Käsitööna valminud saapad ning kingad Katrin Treimanilt kannavad nime vastutustundlik jalanõu ning lubada aimata, et material on saadud looduse vastu lugupidavast allikast või on nõnda hästi jala järgi, et ei tekita jalgele vanas eas jälgi halvasti sobivate jalatsite kandmisest.
Vanad kummutuid ja toolid ja lauad loovad kultuurimaja atmosfääri kvaliteetsest ja kohati suursugusest eluviisist, sinna juurde veel haapsalu sall ja Mari Nittimi heegeldatud valged kindad hiiu pitsiga.
Haapsalu salliga kaetud sirm Liia Kaldelt kannab nime sirmi uus elu ja näitab tehnikate leidliku rakendust ja sümbioosi.
Tislerite mööbel vana restaureeritud mööbli vastas loob mõnusa võrdlusmomendi vana ja uue vahel. Vaadata on palju, aega on 15 juulini.

IMG_8358 IMG_8359 IMG_8360 IMG_8362 IMG_8364 IMG_8365 IMG_8371 IMG_8372 IMG_8374 IMG_8375 IMG_8384

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz