22

Eesti nõustus põgenikke vabatahtlikult vastu võtma

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rõivas22

Peaminister Taavi Rõivas. Arvo Tarmula

Peaminister Taavi Rõivas tervitas Euroopa Ülemkogu otsust jätta põgenike ümberpaigutamine riikide jaoks vabatahtlikuks, kuid hoidus täpsustamast, kui palju pagulasi Eesti võiks vastu võtta.

„Täpne valem, mida me täpselt otsustame Eesti seisukohast, tahab veel arutamist,“ rääkis Rõivas reede varahommikul pärast ülemkogu esimese tööpäeva lõppu Brüsselis Eesti ajakirjanikele.

Peaministri sõnul peaks arvestama eelkõige riikide suurusega, mis tähendab lähtumist kas rahvaarvust, majanduse mahust või nende kahe kombinatsioonist.

„Meil on parlamendis kinnitatud mandaat, et meie panus peab olema proportsioonis meie riigi suurusega. Me peame arvestama siin mõnede nüanssidega ja arvutama siin täpse proportsiooni välja ja siis ka omalt poolt välja pakkuma,“ rääkis Rõivas.

Samas osa riike tahab hinnata ka varasemalt vastu võetud pagulaste arvu, lisas Rõivas, viidates sellega võimalikule konfliktikohale. Seetõttu ei ole ka garantiid, et soovitud 60 000 põgenikku riikide pakkumistest kokku tuleb, möönis Eesti valitsusjuht.

Euroopa Liidu liidrid jõudsid ööl vastu reedet Brüsselis üksmeelele, et juulikuu jooksul pannakse paika mehhanism, kuidas jagada liikmesriikide vahel kahe aasta jooksul vabatahtlikult ning riikide võimekust arvestades 60 000 põgenikku. Neist 40 000 paigutatakse ümber Itaaliast ja Kreekast, kuhu nad on üle Vahemere tulnud, 20 000 pagulast asustatakse ümber EL-ist väljaspool asuvatest põgenikelaagritest.

Rõivas ei osanud öelda, kas Eesti esitab oma pakkumise juba 9. juuliks, kui Luxembourgis peavad mitteametliku kohtumise Euroopa Liidu sise- ja justiitsministrid, kelle pädevuses rände teema on. „Kuidas täpselt ja millal keegi numbrid esitab pole veel teada,“ tunnistas peaminister.

„Samal ajal peame analüüsima ka oma võimekust pagulaste integreerimiseks. Ma usun, et juulikuu jooksul suudame teha pakkumise, mis on meile jõukohane,“ ütles Rõivas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Karla
Karla

1000 tsiklimeest sõidab Vao negrillodega tutvuma…Tuleb ilus suveõhtu Vao Grillfestil…

lugeja
lugeja

paigutame pagulased maapiirkondadesse….. Kas sellepärast hakkas äkki kiire majade ja muude hoonete inventariseerimine ehk sundkandmine trahvi ähvardusel hooneteregisrisse, et näha palju on maainimestel üleliigset elamispinda, kuhu vajadusel saaks paigutada pagulased, kelle arv on siiani teadmata????

Karla
Karla

peatagem üheskoos Aafrika

Karla
Karla

Õnneks Kaitseliitu kuuluvad inimesed on Eestimaa patrioodid…kui vaja notitakse maha nii negrillod kui nendega reostajad…

zdanov
zdanov

nägime küll kuidas kaitseliit 40-dal tibladele kulpi lõi

Tont.
Tont.

Kahju,aga ju siis tuli iseseisvus seekord meile liiga kergelt. Ja sama kergelt annab refi valitsus ta kàest. Mis juhtub inimese ajuga,kui ta saab Riigikokku vòi valitsusse? Tark òpib teiste,mitte enda vigadest. Kuidas osa moslemid end uuel kodumaal ūlal peavad,on tihti uudistest nåha. Ainult Saku valla volikogu seisab eelkòige oma rahva huvide eest ja ei vòta erinevalt valitsusest illegaale vastu. Haapsalu,kus vòimul ref,vòtaks kòik vastu…

Enriko
Enriko

Kuulake hooaja viimast Nõmmeraadio keskpäevatundi 22. juunist 2015 (salvestise leiab nommeraadio.ee-st ). Tiit Madisson kirjeldab seal detailselt, kuidas valitsusel on tavaks avalikku arvamust enne ebademokraatliku otsuse elluviimist töödelda. Selleks on kindlad poliittehnoloogilised võtted. Kuulake kui julgete (sest Madisson on ju monstrum, eks – kes seda ei teaks!?) ning otsustage ise, kas ta prognoosib pagulasteema lahenemist/eskaleerumist realistlikult või mitte.

Ebareaalne
Ebareaalne

Kas Eesti riik koosneb 101 inimesest? Terve elanikond on vastu sellele ,et neid vastu võtta ,aga siiski tehti otsus hoolimata mida rahvas riigis arvab.

veelgi eba reaalsemaks läheb
veelgi eba reaalsemaks läheb

Praegu käib lihtsalt sinu harjutamise etapp neegrite maaletoomise ettevalmistamiseks. Alguses anti suured numbrid ette, siis tõmmati poole peale ja teie olete õnnelikud et hea et niigi läits. See riik siin ei tööta enama ammu enda rahva huvides ja tavakodanikke käsitletakse siin nagu labori rotti kelle peal suuremad ja väiksemad poliitikud saaksid oma mõttevälgatusi katsetada, saamata aru et mängitakse tegelikudl elude ja elusaatustega. Võim on muutunud rahvale ohtlikuks.

JUST
JUST

Tulevad need ajutud lambapead ja hakkavad tapma meid , meie lapsi ja ka lapselapsi , kui neid veel saab olema !!! J6udu tööle vastu v6tmisega p…sse kukkunud euroopa !!!

Just
Just

tulevad need ajutud lambapead ja hakkavad kommentaariumites möllama, tüütavad meid ja meie lapsi ning lapselapsi.

Haapsalus ka ju
Haapsalus ka ju

varjupaik olemas. Äkki tulevad sinna?

kunn
kunn

Taeblasse tuleb 100 murjamit. Põllul oleva maja osteti juba ära ja ehitatakse lõpuni.

wpDiscuz