0

Haapsalu võttis võidutule vastu paduvihmaga

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Risti malevkond paraadil Kärdlas

Risti malevkonna lipp Kärdlas võidupäeva paraadil. HARDI REHKALT

Kui Kärdlas oli paraadi ja sellele järgnenud maakaitsepäeval ideaalne suveilm, siis Haapsalus võttis kaitseliitlasi vastu paduvihm.

„Kui tuled päikselisest Kärdlast, siis on kontrast eriti tugev,” ütles Lääne maleva pealik Mehis Born. Sellest hoolimata oli võidutulel vastas sadakond inimest. Lääne maleval külas olnud ja paraadil osalenud Poola kolleegid autasustasid kümmekonda läänlast, teiste seas said autasu eelmine pealik Arnold Juhans ja Risti malevkonna pealik Aksel Heidemann.

Kärdla paraadiga jäi Born väga rahule: kõik sujus, viperusi ei olnud, ilm oli hea.

„Nii ilusat ja südamlikku paraadi pole olnudki,” vahendas Born mitmel paraadil osalenud kaitseliitlase sõnu.

Paraadile järgnenud maakaitsepäeva Kärdla jahisadamas võrdles Born rahvarohkuselt Hauka laadaga. Inimesi ja elevust oli palju, valitses hea õhkkond.

Maakaitsepäeval andsid kaitseliitlased näidislahingu, vaatemängu pakkusid langevarjurid. Lääne ringkonna naiskodukaitsjad pakkusid kõigile sõdurisuppi.

Paraadil olid riigilipu neljaliikmelises toimkonnas kaks läänlast: üks lipusaatur oli reservohvitseride kohalik juht Raimond Lunev Haapsalust, teine oli Georg Linkov, Hiiu vallavanem ja Hiiumaa malevkonna liige. Riigilippu kandis kaisteliitlasest näitleja Raivo E. Tamm.

Paraadi eesotsas, kohe riigilipu ja Kaitseliidu lipu järel marssis Lääne maleva kompanii, seda juhtis kompaniiülem Neeme Suur.

Mehis Born tõstis esile veel naiskodukaitse Lääne ringkonna naisi, neid jätkus paraadile marssima ja maakaitsepäevale toitu valmistama. Kui oli abi vaja või tuli kuskil tõrge, lahendasid naiskodukaitsjaid probleemi mängleva kergusega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz