0

Amet võttis luubi alla veokite üleveo tõrked Vormsile

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ormsö3

Vormsi parvlaev Ormsö. Arvo Tarmula

Veeteede amet lubab analüüsida, miks on juuni algusest Vormsi ja mandri vahel sõitvalt parvlaevalt Ormsö esimeste nädalate jooksul korduvalt maha jäänud suuremad veokid, kuigi laevatekil nende jaoks ruumi jätkus. Ormsö võib oma tekil vedada kuni 90 tonnist lasti, mis on 30 tonni võrra enam kui liinil varem sõitnud laeval Reet, rääkis "Aktuaalse kaamera" uudislugu.

Veeteede Ameti peadirektor Rene Arikase sõnul on nüüd alustatud iga juhtumi fikseerimist ja analüüsi. Ta rõhutas ka, et esimesed paar kuud kuluvad laeva meeskonnal alusega harjumiseks. "Me proovime hetkel fikseerida konkreetsed juhtumid. Kui palju ja mida on maha jäänud. Vaatame üle ka, kui palju on olnud laevas varusid ja selle põhjal saame teha otsuse," märkis Arikas.

Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringu- osakonna juhataja Merle Mäesalu sõnul tasub kaaluda ka seda, et Ormsö võtaks korraga pardale väiksema koguse kütust. "Kui panna kütusepaagid täis ehk siis 36 tonni, siis saaks sellega sõita üle kuu aja. Nüüd on lihtsalt küsimus, et kütust ei pea ju nii palju olema, kui ühele reisile läheb 120 liitrit kütust," ütles Mäesalu.

Lääne Elu kirjutas eelmisel nädalal, et uus parvlaev sõidab alatihti tühja tekiga, jättes bussi või metsaveoauto kaldale uut reisi ootama.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz