19

Virtsu elaniku sõnul müüb Kriske kehvi küttepuid

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Virtsu elanik Aimar Roomets tellis 17. aprillil Kriske OÜ-lt 25 ruumi küttepuid. Suusõnalise kokkuleppe kohaselt pidid puud olema lõhutud ja kuivanud vähemalt poolteist aastat. 

Kui puud 2. mail kohale jõudsid, ei vastanud kaup ootustele. Virtsu elaniku sõnul leidus koormas korralikke puuhalge, kuid väga palju oli ka praaki.

Puud olid märjad ja mõned halud väga jämedad ehk korralikult lõhkumata. Roomets pöördus ka telesaate poole „Kaua võib!”. Telemehed mõõtsid puude niiskust ja said tulemuseks, et puidu niiskusprotsent oli 37, kuigi normi järgi peaks see olema 15. 

Kriske OÜ juhataja Kristjan Kesküla soovitab igal kliendil kohe koorem ise üle vaadata, et vältida hilisemaid pretensioone. 

„Puude niiskustasemes on klient ise süüdi. Kui panna puud pika rohu sisse kile alla, imavadki puud niiskust,” ütles Kesküla Lääne Elule. 

Kesküla sõnul ei ole tellija teda teavitanud, kas soovib jäme- või peenlõhutud puid, seetõttu leiduski koormas mitmesuguse jämedusega pilpaid ja pakke. „Siiamaani olen alati saanud puudemüüjaid usaldada ja nüüd selline jama. Kas peab siis klient mõõdulindi ja niiskusmõõtjaga iga pilpa üle käima, et saada kvaliteetne kaup?” imestas Roomets.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Marje Hunt
Marje Hunt

19.juuni 2018.
Ka mina langesin pettuse ohvriks. Tellisin 8 m3 musta leppa ja sain 6,5 m3. Ma muidugi ei ütle puu kvaliteedi kohta midagi halba, sest tellisin 30 sm ja ka sain, prahti oli vähe, ka erinevaid puu liike ei olnud. Aga põhjendus, et oleks pidanud ise üle mõõtma, sest puud olid ju korralikult autole riita laotud. Kas olid?
Tule taevas appi! Kas me oleksime pidanud auto kasti ronima ja sendimeetriga mõõtma. Kahekümne aasta jooksul on see esimene kord.

kristjani sober
kristjani sober
Kriske ou maksab koige rohkem makse riigile vorreldes teiste muuatega laanemaal(kellest enamus ei teklareeri ultse).Kriske teklareerib ule 120 000 euro aastas. kasutab autol firma nime et oleks kohe naha millise firmaga tegu. antud loos ei tellinud kuttepuid meesterahvas vaid naisterahvas ,kes ei olnud nous paremat puud tellima kuna see oli 2e kallim. vaadake ilma ennustus jargi ilm.ee. kauua voib mootis enne kohapeal kriske puid kui laks virtsu. leidis ainult uhe halu mis ei vastanud nouuetele ja asetses otse vastu maapinda. kriske muub kuivapuud 60% oma toodangust. kristjan keskulal saab tais jargmisel aastal puude muumisest 20 aastat. pettu firma ei tegutseks… Loe rohkem »
Aimar Roomets
Aimar Roomets
Ei ole Kriskest kippu, ega kõppu. Küsimus siiski veel sellele firmale, kile ja niiskuseimamise süüdistuse kohta. Kuidas see võimalik on? Või, et miks te siis sokutate lubatud korralike kuivade (see oli teie initsiatiivil ütlus, et 1,5 aastat kuivanud) puude asemel selliseid poolpehkinud mädasid käsnasid mis end esimese seisupäeva õhtuks nii niiskeks imevad, et katsudes jääb kinnas märjaks, pealegi tuuline ja päikseline päev oli 5 mai. Kuna mul päeval polnud puid võimalik vastu võtma minna, nägin neid alles õhtul. Värskeltlõhutud pooleldi pehkinud metsakuiv ja muud sodi hulgas. Ja ootan Teie kontaktivõttu. Telefonikõnedele Te endiselt ei vasta. Ootan ka kokkulepitule vastava kvaliteediga… Loe rohkem »
Kask
Kask

Ise tuleb metsas puid teha, siis pole kellelegi näpuga näidata. Muidugi oskused peavad lisaks rahale ka olema….

Ahv
Ahv

Tahtsin naabrimehele siga keerata. Tellisin talle salaja Kriskelt puid. Autojuht tuli, ladus tema puuriidad peale ja viis sinna Risti kõrvale platsile. Kõik on hea. Kui ta Kriskele helistab, saan ainult sõimu. Autojuht ajab kõik Kriske kaela. Tarbijakaitse ka ei aita. Politsei kehitab õlgu. Ütleb, et ise tellisite. Kogu Läänemaa ja poold Harjumaad teab Krisket ja tellivad neilt naabritele tünga.
Omale tellin puud Lätist. Lasen koorma maha kallata ja maksan Poola zlottides.

petisest
petisest

Olen korra Kriskelt puid saanud,sain petta ja sõimata pealekauba.Sealt ei telli enam kunagi ja räägin ka kõigile tuttavatele kellega on tegemist,mida soovitan ka teistel teha,see firma peaks ometi ükskord ära kaduma.

Molotovi kokteil
Molotovi kokteil

Seda peaks ju ometi teadma kogu Läänemaa, pool Harjumaad ja ka naabermaakondades, et tegu on paadunud petistega. Kui raha käes, siis ei ole nendega võimalik enam rääkidagi, et miks puid lubatust vähem. Hakkavad kohe ähvardama. Politsei kehitab ka õlgu ja ütleb, et ise ju maksite.
See on nagu kaks tänavakivide panijatest kaksikvennad Kääpad.
Kogu Eesti teab neid juba Võsapetsi saatest, aga ikka leidub neid, kes nendega tegemist teevad ja pügada saavad.
Antud juhul asuvad tegelased kohe Risti lähedal tee ääres ja sinna herilase pessa poleks mingi probleem mõni Molotovi kokteil lennutada

????
????

Loll saab kirikus ka peksa!

tallinna elanik
tallinna elanik

tere,
ka minu vanemad tellisid temalt puid ja said mahuga petta. Helistasime talle korduvalt (temalt saime ainult sõimu), samuti autojuhile, sest Kesküla ajas tema süüks. Lõpuks teatasime ka tarbijakaitsesse, kust samuti ei saadud aidata. Müügikviitungi saatis ka nädalaid hiljem ning valesti kirjutatult. See vennike lihtsalt julmalt petab ja petab ning keegi temaga midagi ei tee. Kahju, aga selliseid tõpraid veel leidb ning nad saavad vabalt tegutseda.

Aimar Roomets
Aimar Roomets

Kahju, hr. Keskküla, et Teiega peab suhtlema ajakirjanduse vahendusel, kontakti Teiega ei saa, telefonikõnedele ei vasta, kirjadele ei vasta.

Minul, kui kliendil, on õigus saata kokkulepitud kvaliteediga kaupa. Millal on võimalik Teiega ühendust saada.

Mis põhjusel te visalt kohustate kliente oma toodangule kvaliteedikontrolli teostama. Kas Teid lihtsalt usaldada ei võiks – tunduvalt mugavam moodus.

Millal saan Teie käest ostudokumendi?

wpDiscuz