Uued rentnikud pakuvad kuursaalis kodumaist toitu ja väiketootjate õlut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

MKL-23kuursaal

Kuursaali perenaine Margit Välja.

 

Järgmised viis aastat rendib Haapsalu kuursaali OÜ Hunt Kriimsilm, kes peab ka Tallinna vanalinna õllebaari Hell Hunt. 

Alles pool aastat tagasi poleks ei Hunt Kriimsilma juhatuse liige Marek Reinaas ega ka kuursaali uus perenaine Margit Välja osanud end kuursaalis näha. Reinaas ütles, et rendipakkumist nähes ei mõelnud Hella Hundi taga olev seltskond kaua.

„Kuna üks või teine pubiga tegeleja on mingil määral Haapsaluga seotud, tuli otsus kuursaali pidada pigem emotsionaalsest sidemest Haapsaluga kui majanduslikust eesmärgist,” sõnas Reinaas.

Välja silmis on kuursaalil eriline tähendus, nimelt oli see kaheksateist aastat tagasi tema esimene töökoht. „Töötasin kolm suve kuursaalis ettekandjana, siis viis elu mind Haapsalust eemale. Kummaline tunne on nüüd taas siin olla, ja veel selle maja perenaisena,” ütles Välja.

Uued rentnikud on muutnud sisekujundust, ühe muudatusena on lett nüüd keset saali. „Tahame seda kohta elavdada, et ka noorem publik leiaks meile tee. Soovime kuursaali näha sellise melukohana, nagu see oli ka oma algusaegadel. Enamik muudatusi, mis siin on tehtud, kannab eesmärki teha kuursaalist nüüdisaegne ajaveetmiskoht,” rääkis Välja.

Kuursaal ei ole koht, kus ainult söömas käia, kohapeal on ka tihe kultuuriprogramm. Perenaise sõnul saab kuulamas käia nii džäss- kui ka klassikalist muusikat, samuti on kavas palju mitmesuguseid etendusi ja midagi ka noortele.

Tallinnas asuv Hell Hunt on tuntud oma rikkaliku õllevaliku poolest, pubi mõjutusi on veidi tunda ka kuursaali joogimenüüs. „Kuursaalist pole meil muidugi kavas teha õllesaali, aga kuna käsitööõlled on praegu Eestis ja üle maailma väga menukad, pakume siingi kodumaiseid, nii vaadis kui ka pudelis olevaid käsitööõllesid,” ütles Välja.

„Tahame vähemalt Haapsalu kontekstis olla kõige rikkalikuma Eesti õlle valikuga koht,” lisas Reinaas.

Hella Hundi pubi ja Haapsalu kuursaali sarnasus on Reinaasa sõnul ka mõnusas töökollektiivis. „Õllebaar Hell Hunt on tuntud oma laheda töökollektiivi poolest. Mõned baari töötajad on ennast suvehooajaks hoopis kuursaali tööle seadnud, et siin nooremate töötajatega oma kogemusi jagada,” ütles Reinaas.

Eilsest on kuursaal lahti iga päev. Menüüd nimetab Välja kohalikuks ja lihtsaks, aga see-eest kvaliteetseks. „Rõhume sellele, et meie pakutav toit on kodumaine. Nii liha, kala kui ka taimsed toiduained pärinevad Eestist,” sõnas Välja.

Kuursaali ametlik avapidu on järgmisel reedel. „Terve suvehooaja jooksul tasub uksel olevail plakatitel silma peal hoida, sest huvitavaid üritusi on palju, vähemalt kord nädalas on midagi põnevat,” ütles Reinaas.

Haapsalu kuursaal on igapäevaseks külastuseks avatud kella kümnest hommikul ja suleb uksed orienteerivalt kell üksteist õhtul.

 

Fotod: Arvo Tarmula

MKL-10kuursaal

MKL-17kuursaalMKL-20kuursaal

Marek Reinaas

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
armsa+sünnilinna+suur+austaja
8 aastat tagasi

Super!Hell Hunt on ka pealinnas väga populaarne koht!Rõõm kuulda,et midagi uut ja huvitavat Haapsalus sünnib,igati tervitatud!Haapsalus olles,oleme alati Kuursaali külastajad.Loodame ka ,et suvel Vormsi saarel pesitsejad,nagu me seda oleme,leiavad ka Vormsi õlu sealt menüüst!Jõudu ja edu!

armsa+sünnilinna+suur+austaja
8 aastat tagasi

Super!