0

Haapsalus tähistati Eesti lipu päeva

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Lipupäev Haapsalus 2015. aastal. Foto: urmas Lauri

Lipupäev Haapsalus

Pidulik lipuheiskamine täna hommikul Haapsalu linnavalitsuse ees. Arvo Tarmula

Haapsalu linna, kaitseliidu Lääne maleva ja Lääne maavalitsuse eestvõttel tähistati täna linnavalitsuse ees Eesti lipu päeva.

Hommikul kell 7 heisati Haapsalu linnavalitsuse ees pidulikult Eesti riigilipp, Haapsalu linna ja Euroopa Liidu lipp. Brüsselis regioonide komistee istungil viibiva linnapea Urmas Suklese asemel kõneles aselinnapea Peeter Vikman. Ta meenutas 1988. aastat, mil ta nägi üliõpilasena esimest korda Eesti sinimustvalget. Tema üürikorteri perenaine näitas talle hoolikalt pakitud ja hoitud villasest kangast sinimustvalget lippu.See oli veel tema isa lipp. Et polnud teada, mis Eestist saab, andis perenaine selle lipu Vikmanile hoida.

"Sellest lipust on saanud minu perekonna reliikvia," ütles Vikman. "See oli üleval minu pulmas ja ema matusel." 

Piiskop Tiit Salumäe pühitses kaitseliidu Lääne maleva majalipu, mille kinkis Haapsalu linnavalitsus. Haapsalu linn tahab muuta lipu annetamise Eesti lipu päeval traditsiooniks ja igal aastal saab mõni asutus või institutsioon linnalt kingiks lipupäeva tseremoonial pühitsetud riigilipu.

Lipupäeva tähistamisele tuli paarkümmend inimest: linnavalitsuse ja maavalitse töötajad, Lääne maleva pealik Mehis Born, endine pealik Arnold Juhans, Heiki Magnus, naiskodukaitsjad,  kodutütred ja noorkotkad, Oma lippudega olid väljas Tallinna kolledži  ja kutsekooli, Läänemaa ühisgümnaasiumi ja linna kõikide koolide esindused. Linnarahvast oli paarikümne ringis. Linnavalitsus pakkus teed ja pirukat.

Eile õhtul paigaldati Tallinna maantee valgustuspostidele lipualused ja neisse pandi lipupäeeva puhul riigilipp. Lipud hakkavad neil alustel lehvima igal tähtpäeval, selgitas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.Teistel tähtpäevadel on lipuhoidjas riigi- ja linnalipp. Lipuhoidjad on ostetud 30 postile. Linnale läks see koos lippudega maksma 300 euro ringis.

Eesti lipu päeva tähistatakse 4. juunil, sest sel päeval 1884 pühitseti Otepää kirikumõisas Eesti Üliõpilasseltsi sinimustvalge lipp.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz