Haapsalu veekeskus on juunis remondis (Lisatud galerii)

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Haapsalu veekeskuses on iga-aastased suvised hooldustööd. Seoses sellega on ujula alates 1.  juunist suletud.

Haapsalu Spordibaaside haldusjuhi Alar Källe sõnul käivad ujulas tööd täie hooga. Eile lasti tühjaks ligi kolmesaja kuupmeetrise mahuga suur bassein. Basseinile tehakse korralik hooldus. Esimesel võimalusel algab taas basseini täitmine. „Basseini täitmine ja vee soojendamine on aeganõudev protsess. Haapsalu Veevärgist tuleb viie kraadine vesi, mis tuleb soojendada üles 28 kraadini. Kokku võib see aega võtta mitu nädalat, kuna nii suure veehulga soojendamiseks kulub meeletu kogus soojusenergiat,“ lisas Källe.

Källe sõnul on palju tööd ka mujal veekeskuses. Lastebassein läbib kapitaalremondi, mille käigus vahetatakse välja seinu ja põrandat katnud plaadid. Samuti saab uue välimuse basseiniruumi põrand.

„Eelmisel aastal pöörati rohkem tähelepanu saunade ja dušširuumide korrastamisele, siis sel korral on prioriteediks kogu basseiniruum,“ lausu Källe. Suure basseini kohal rippuvad laelambid saavad uued pirnid, mille eluiga on eeldatavalt 5 aastat.

Välja vahetamisele kuulub ka mullivann, mille lahtimonteerimis tööd juba käivad. Värvimistöödest ei pääse isegi 46 meetrise liutoru trepp.

„Kui tööd kulgevad ilma suuremate viperusteta, avame uksed oma külastajatele 3. juulil,“ ütles Källe.

alar källe ujula remont1 ujula remont2 ujula remont3 ujula remont4 ujula remont6 ujula remont7

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

Ehk suunaks oma tähelepanu ka ujula põrandale ja basseini redelitele sügavamas otsas (logisevad korralikult ja üks neist on ka praguline) Põrand on juba pikemat aega kohati rohekas. See ollus tuleb väga hästi nühkides maha.