Tallinna lahel registreeriti mitu maavärinat

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Meremiini õhkimine. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna lahes Naissaare ja Aegna vahel registreeriti sel nädalal mitu maavärinat, mille põhjustas miinitõrjeoperatsioon Open Spirit,  vahendab Delfi.

„Kui nad miine leiavad, siis nad lõhkavad need. Kuna lõhkamised on Tallinnale väga lähedal, siis võib mõni inimene neid tõesti tunda,“ ütlesEesti geoloogiakeskuse juhtivteadur, seismoloog Heidi Soosalu Delfile.

Operatsiooni käigus leiti 200 lõhkekeha. Näiteks kolmapäeval registreeriti Tallinna lahes Naissaare ja Aegna vahel kaks maavärinat. Naissaare pool registreeris seismomeeter 1,3-magnituudise ja Aegna pool, mitte väga kaugel laevaliinidest, 2,6-magnituudise maavärina.

Miinitõrjujad tegutsesid Eesti vetes kolmes piirkonnas, nii et miinide lõhkamiste tekitatud tõukeid võis registreerida nii Tallinna lahes kui ka mujal üle Eesti. Aegna lähedal, mitte väga kaugel laevaliinidest, 2,6-magnituudise maavärina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments