0

Tallinna lahel registreeriti mitu maavärinat

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Meremiini õhkimine. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna lahes Naissaare ja Aegna vahel registreeriti sel nädalal mitu maavärinat, mille põhjustas miinitõrjeoperatsioon Open Spirit,  vahendab Delfi.

„Kui nad miine leiavad, siis nad lõhkavad need. Kuna lõhkamised on Tallinnale väga lähedal, siis võib mõni inimene neid tõesti tunda,“ ütlesEesti geoloogiakeskuse juhtivteadur, seismoloog Heidi Soosalu Delfile.

Operatsiooni käigus leiti 200 lõhkekeha. Näiteks kolmapäeval registreeriti Tallinna lahes Naissaare ja Aegna vahel kaks maavärinat. Naissaare pool registreeris seismomeeter 1,3-magnituudise ja Aegna pool, mitte väga kaugel laevaliinidest, 2,6-magnituudise maavärina.

Miinitõrjujad tegutsesid Eesti vetes kolmes piirkonnas, nii et miinide lõhkamiste tekitatud tõukeid võis registreerida nii Tallinna lahes kui ka mujal üle Eesti. Aegna lähedal, mitte väga kaugel laevaliinidest, 2,6-magnituudise maavärina.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz