Arvatavale mõrtsukale tehakse uus kohtupsühhiaatriline ekspertiis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kohus rahuldas täna kaitsja taotluse ja määras mõrvas süüdistatavale Guno Viiknurmele uue kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi.

Kohus leidis, et ekspertiisi tegemise ajaks mullu detsembris ei olnud eksperdi käes kõiki tõendeid, osa tunnistajaid oli üle kuulatmata. Nüüd saab ekspert enda käsutusse kõik kriminaalasja puudutavad materjalid, sh kohtus antud ütlused ja kohtuistungite lindistused.

Kohtu hinnangul ei nähtu esimesest ekspertiisist, kuidas ekspert jõudis järeldusele, et kohtualune ei ole vaimuhaige ja et tal ei olnud mullu 1.-9. oktoobril ka ajutist rasket psüühikahäiret.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda kahtles, kas uus ekspertiis annab vastuse kaitsja esitatud küsimustele. Viiknurm ei rääkinud eksperdile juba mullu detsembris, kus ta oli ja mida tegi arvataval mõrvapäeval, samuti ei ole ta tapmist tunnistanud.

Viiknurme kaitsja Argo Küünemäe soovis ekspertiisilt vastust kolmele küsimusele. Kas Viiknurm võis olla tapmise toimepanemise ajal nõrgamõistuslik või vaimuhaige? Mil määral võis eelmainitud tervisehäire ja võimalik alkoholijoove tema käiumist ja tegusid mõjutada? Kas kõnealuse teo toimepaneku ajal võis ta olla afektiseisundis?

Kaitsja soovis statsionaarset, aga kohus määras ambulatoorse ekspertiisi.

Kohus pidi täna jätkuma poolte vaidlustega, nüüd jätkub istung pärast ekspertiisi.

Guno Viiknurme süüdistatakse Margus Tamme julmas tapmises. Mõrv tuli ilmsiks mullu 9. oktoobril. Viiknurm ei ole ennast süüdi tunnistanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K
8 aastat tagasi

Tema tegi seda, tean veel kedagi kellel ta kunagi ammu juba unepealt kõri läbi lõikas aga tema kahjuks jäi see inimene ellu!! UROOD!!! Mädane vanglas!!

*****
8 aastat tagasi

Arvestades infot, et seal korteris viibis päris kirju taustaga inimesi ( Taeblas võib kohata neid vaimuhaiged joodikuid küll ja küll) siis ei imesta, et praegune kahtlustatav polegi tegelikult selle mõrva toimepanija. Teades seda isikut väga hästi olen kindel, et ta ei oleks selliseks asjaks võimeline, rõhutan, et eriti alkoholi tarbides. Ei välista enam varianti, et see asi on tema pähe lihtsalt jõuga surutud.. Ennemgi matside talla alla satunud.

miina
8 aastat tagasi

See inimene ei saa ju terve olla?!