0

Galerii: Laste liiklusväljak Haapsalus sai uue kuue

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

liiklusväljak (10)

Fotod: Arvo Tarmula

 

Haapsalu Nikolai kooli hoovis asuv laste liiklusväljak sai tänu maanteeameti, Haapsalu linnavalitsuse ja TLÜ Haapsalu kolledži ühisele panusele värske värvikatte ning lastel on jälle võimalus jalgrattaga liiklemist õppimas käia.

Liiklusväljakut kasutatakse usinalt. Kõige enam kasutavad liiklusväljakut koolid, kes viivad seal läbi õpilastele jalgrattasõidu eksamiks ettevalmistavaid tunde. Väljakut kasutavad õppetööks ka kolledži liiklusohutuse eriala 1. kursuse tudengid, kes jalgrattaeksami läbiviijatena peavad teemat ka ise väga hästi tundma. Õhtustel aegadel on koos vanematega väljakul väiksemad lapsed, kes alles õpivad jalgrattaga sõitma. 

Probleemiks on aga autojuhid, kes sõidavad keelumärgist hoolimata koolihoovi sisse, rikkudes sellega nii liikluseeskirja kui ka pannes ohtu väljakul ning ka laiemalt koolihoovis liiklevate laste turvalisuse. Kuigi Haapsalu Nikolai kooli ja TLÜ Haapsalu kolledži personal oma autosid hoovi ei pargi, sõidab päeva jooksul koolihoovi lugematu arv autojuhte, ignoreerides Lihula maantee ääres olevat keelumärki „Sissesõit vaid hoone valdaja loal“. Haapsalu Nikolai kool on teavitanud oma kooli laste vanemaid sissesõidukeelust, samuti kolledž enda õppijaid. 

Kolledž turvalise liiklemise eestvedajana kutsub autojuhte üles probleemi tõsiselt suhtuma ning näitama täiskasvanutena lastele eeskuju positiivse liikluskultuuri austajana.

Liikumine on tervis! Pargime autod 100 meetrit eemal asuvasse parklasse ning austame oma lapsi, pakkudes neile turvalist elukeskkonda.

Heli Kaldas,
TLÜ Haapsalu kolledži arendusspetsialist

 

liiklusväljak (9)liiklusväljak (8)liiklusväljak (7)liiklusväljak (6)liiklusväljak (5)liiklusväljak (4)liiklusväljak (3)liiklusväljak (2)liiklusväljak (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz