„Slaavi pärg” tõi Haapsallu sadakond esinejat

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Slaavi pärg 1 Slaavi pärg 5

Fotod: Riina Tobias

 

Täna keskpäeval avati Haapsalus Tšaikovski pingi juures pidulikult rahvusvaheline laulu- ja tantsupidu „Slaavi pärg“, mis tänavu on pühendatud Pjotr Tšaikovski 175. sünniaastapäevale.

Kell 13 algasid kuursaalis kontserdid, kus esitati Tšaikovski loomingut. Esinesid Haapsalu Cyrillus Kreegi nimelise muusikakooli kammerorkester ja solistid ning Tallinna Vene Filharmooniaühing.

Kell 15 jätkub pidu Aafrika rannas. Esinevad Bulgaaria folkloori tantsuansambel „Atanas Mantšev“, Tallinnas ja Haapsalus tegutsevad tantsustuudio Lootos ning lauluansambel Barõnja.

Bulgaaria ansambel on tegutsenud 60 aastat ja oma maal väga tuntud. Nende 45-minutilises kavas on kolme regiooni tantsud ja kostüümid.

Barõnja ja Lootose kontserdil „Vene mustrid” on tantsu ja uhkeid kostüüme, laulu, sh a cappella, ja pillimuusikat, on öelnud „Slaavi pärja” korralduskomitee liige Svetlana Brusnigina.

Haapsalus on „Slaavi pärja” esinejaid kokku sadakond. Kõik kontserdid on tasuta.

Festivali „Slaavi pärg” korraldatakse 14. korda ja seekord toimub see peale Haapsalu veel Tallinnas, Sillamäel ja Narvas. Haapsalus on selline festival esimest korda.

Festivali galakontset on 31. mail Tallinnas Tondiraba hallis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments