0

Haapsallu kavatseb tulla viis ettevõtet

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Suve jooksul alustab PKC hoones tööd kolm uut ettevõtet, kes pakuvad tööd kokku umbes 35–40 inimesele.

Kaks ettevõtet on pärit Soomest: üks valmistab paatidele juhtmeköidiseid ja teine trafosid. Kolmas on Eestist pärit plastiettevõte. Firmad kavatsevad alustada väiksemalt ja aja jooksul töötajate arvu kasvatada.

Läänemaa arenduskeskuse juht Andres Huul ei soovinud ettevõtete nimesid veel avalikustada. Tema sõnul on kolme PKC hoones alustavat ettevõtet oodata siia juulis ja augustis. 

Ka maja omaniku Harju Elektri Kinnisvara ja energeetikateenistuse juhataja Aron Kuhi-Thalfeldt ei soovinud avalikustada, kes on hoone uued rentnikud ja millal tegutsemist alustavad.

„Praegu on veel natuke vara,” ütles Kuhi-Thalfeldt. „Pärast seda, kui PKC on lõplikult välja läinud – mida ta veel teinud ei ole, juuni lõpuks on ta sealt kadunud –, selleks hetkeks on meil tõenäoliselt ka kaks rentnikku sees.”

Huule sõnul allkirjastas trafosid valmistav ettevõte vajalikud lepingud, sh rendilepingu teisipäeval. 

Kuhi-Thalfeldt ütles, et kui majas on seni olnud üks ettevõte ja peagi tuleb neid asemele kaks või kolm, tähendab see rendileandjale lisatööd, sest tuleb ehitada vaheseinu ja käike. Tema sõnul nende ettevõte sellega ka tegeleb. 

Samuti kavatseb Huule sõnul veel kaks Eesti ettevõtet Haapsallu oma tegevust laiendada: üks on mööblitootja ja teine õmblusettevõte. Mööblifirma hakkaks tööd pakkuma umbes 30 inimesele ja õmblusettevõte 10-le.

 „Kahele Eesti ettevõtjale otsin veel asukohta,” ütles Huul. Seda, millal mööbli- ja õmblusettevõte Haapsallu tulevad, ei osanud Huul veel öelda. 
PKC, mille hoones kolm ettevõtet suvel tegevust alustavad, oli seni suurim tööandja Läänemaal, kes pakkus tööd ligi 300 inimesele. Viimastel andmetel suleb tehas uksed juuni lõpus. Tehase sulgemist on mitu korda edasi lükatud. Esialgu lubati tehas kinni panna möödunud aasta detsembris, seejärel tänavu märtsis. 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz