2

Maaleht: Soomes levib eriti ohtlik puugihaigus, ravi pole

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Soomes levib väga ohtlik Siberi alamtüübi puukentsefaliidi vorm, mis võib lõppeda surmaga ja millele ravi ei ole veel leitud, kirjutab Maaleht.

Haiguse vormi on leitud Kotka saarestiku ja Kokkola piirkonnas ja see on hakanud levima ka mujal Soomes. Juhtumeid on Soomes diagnoositud kokku ligi 20 ja on olnud ka surmajuhtumeid. Haigusele ravi pole, kuid antibiootikumidega saab mõningaid sümptomeid leevendada. Inimese kesknärvisüsteem saab siiski kahjustada, tüsistusteks on ärritumine, mälukaotus, keskendumisraskused, kuulmislangus, lihasnõrkus ja osaline halvatus.

Ainus võimalus end haiguse vastu kaitsta on vaktsineerimine. Entsefaliidivaktsiini jaoks pole oluline, missuguse entsefaliidi tüübiga on tegemist.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tihke Libemokk.
Tihke Libemokk.

Looduslik valik. Eriti ohtlik pidi see olema sisserännu kvootide loojatele. Ja sisserändajatele …

ahv
ahv

mine perunaid korjama, ahv

wpDiscuz